Adóügyeiket már a kormányablakokban is intézhetik a Zala megyeiek

2018-tól a kormányablakokban már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyintézői is várni fogják az ügyfeleket. A fejlesztés az ország nyugati megyéjében már el is kezdődött, ahol immár két helyszínen is lehetősége van az állampolgároknak az adózással kapcsolatos ügyeik intézésére – mondta el a Rádió Orienten Sifter Rózsa. A Zala megyi kormánymegbízott hozzátette, e két kormányablakban jelentősen növekedett a forgalom az elmúlt héten.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

A kormány célja 2011-től a jó állam megteremtése - emlékeztetett a zala megyei kormánymegbízott, aki hangsúlyozta, "a szolgáltató állam megvalósításával segítjük a hozzánk forduló ügyfeleket ügyeik teljes körű intézésében". Ennek részeként a kormányablakok létrehozásával az állampolgárok egyre jobb minőségű kiszolgálását tűzték célul. Kiemelte: a mostani egy újabb nagy lépés ezen a téren, a kormánmyhivatalok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei igazgatóságaival együttműködésben NAV-ügyfélszolgálatot alakítanak ki az integrált ügyfélközpontokban.

Jövő év január 1-jétől országszerte NAV-ügyintézők járnak el az egyes adóügyi ügyfélszolgálati tevékenységeknél a kormányablakokban. Az átalakulás megvalósítása három ütemben zajlik – vázolta fel a szakember, megjegyezve: nagy öröm számunkra, hogy Zalában az első ütemben máris két kormányablakban nyílt kirendeltség.

Lenti és Zalaszentgrót két olyan járásszékhely, ahol kis településekről keresik fel a polgárok a kormányablakokat.

Mindkettő messze esik a megyeszékhelytől, ahol a NAV ügyfélközpontot működtet. Így a környéken élőknek még kényelmesebbé és egyszerűbbé válik az ügyintézés, hiszen már az adózással kapcsolatos ügyeiket is intézhetik itt az ügyfelek.

A második ütemben az ősz folyamán Keszthelyen nyílik NAV-ablak, majd pedig 2018. január elsejétől Letenyén, a legkisebb járásban jön majd létre az adózással kapcsolatos ügyfélszolgálat. Mivel Nagykanizsán és Zalaegerszegen a NAV-nak jelenleg is nagy ügyfélközpontja működik, így a jövő évtől immár a megye mind a hat járásban könnyen elérhetővé válik a polgárok számára ez a lehetőség is - tette hottá a Rádió Orient vendége.

A NAV-ablakokban az ügyfelek többek között bevallásokkal, igazolásokkal kapcsolatos ügyeket bonyolíthatnak, egyeztethetik adószámlájukat, de adóazonosító jellel, adókártyával kapcsolatban is intézkedhetnek.

Sifter Rózsa kormánymegbízott kitért arra is, hogy az előzetes felmérések alapján az ügyfélközpontokban a leglátogatottabb időpontokban fog működni a NAV-ablak. Lentiben a NAV ügyintézője hétfőn és szerdán 8 -16 óráig, csütörtökön 8-18 óráig várja az ügyfeleket az adóügyek teljes körű ügyintézésével. Zalaszentgróton pedig hétfőn 8-16, csütörtökön 8-18 között fogadják az ügyfeleket.