Automatizáció, fejlődés, siker: a Modern Vállalkozások Program (MVP) rendezvénysorozatának következő megállója az Ipar 4.0

2018. április 26. csütörtök, 08:52 • KMR, Ipar 4.0, MVP, MKIK, Modern Vállalkozások Programja
A hirtelen változó gazdasági környezet és a napról napra fejlődő technológiák követése nemcsak az élenjáró multik számára is kihívás, hanem egy fejlődő KKV számára. Az MVP gondozásában megrendezésre kerülő szakmai nap, az Ipar 4.0, azonban lerántja a leplet a digitális fejlődés mikéntjéről, és eloszlatja a legyakoribb tévhiteket a robotizációról. Kérdés nem marad megválaszolatlanul!

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

A gazdasági szféra digitális átalakulása javában zajlik, az automatizált folyamatok szinte mindennaposak, ám a magyar kis-és középvállalkozások gyakran még mindig futurisztikusnak és egyben „kötelezőnek” érzik a digitális átalakulás felé vezető utat. A Modern Vállalkozások Programja égisze alatt szerveződő budapesti programsorozat következő megállóján, május 3-án, a szervezők nem titkolt célja, a gyakorlati segítségnyújtás, és a már jelen lévő Ipar 4.0 megoldások honosítása a KKV-k számára is.

Nincs nap innováció nélkül

„Az Infotér immáron második éve szakmai partnere és megvalósítója az országos szinten jelen lévő Modern Vállalkozások Programjának. Az elmúlt évek szakmai programjait, valamint a technológiai és gazdasági trendeket figyelembe véve egyértelmű volt számunkra, hogy a mostani rendezvényt az Ipar 4.0 témája köré szervezzük” – mondta Kristóf Péter, az Infotér szakértője.

Az MVP közép-magyarországi régióra kiterjedő rendezvénysorozata a fővárosi és a Pest megyei székhelyű KKV-kra fókuszál. Segítségnyújtás, szakmai tanácsadás, pazar innovációs ötletek – az Ipar 4.0 címet viselő szakmai napon mindenre lesz lehetőség, mert ez az az a nap, amikor a kereslet és a kínálat oldala találkozik.

„Magyarországon sok olyan kis-és középvállalkozás található, amelyek érintettek az Ipar 4.0 fejlesztésekben, főképp a gyártás, tervezés és logisztika szempontjából. Épp ezért fontos, hogy a szereplők ismerjék a legújabb megoldásokat, lehetőégeket, és ezek bevezetéshez hazai partnereket tudjanak segítségül hívni. Ezt a célt szolgálja a rendezvényünk” – tette hozzá az Infotér szakértője.

Az Ipar 4.0 technológiák minden vállalkozás számára hasznosak, és ez alatt nem csak az automatizáció vagy a robotika értendő. Amellett, hogy a fejlesztések hosszú távon jelentős megtakarítást eredményeznek, és gyorsan megtérülő befektetésként működnek, a termelési hatékonyság javítására is felhasználhatók.

„A digitalizáció és az Ipar 4.0 megoldások és technológiák alkalmazása növeli a cég sikerességét és versenyben maradását a többiekkel szemben, mind a hazai, mind pedig a globális színtéren. Például a gyártási tevékenységet nem kell kiszervezni az olcsóbb munkaerőt kínáló országokba, mert az Ipar 4.0 a megfizethető termelésre is kínál megoldásokat. Automatizációval vagy 3D nyomtatással kiváltható a termékek hosszas utaztatása, ezzel pedig komoly összeget takaríthat meg magának bármelyik vállalkozás” – számol be az előnyökről Kristóf Péter.

Nehézségek és megoldás az MVP szakmai napján

Az Ipar 4.0 legfőbb gátja a forrásigényességen túl, az gyakorlati megvalósítás ismeretének hiánya. A fehér foltok kiszínesítésére május 3-án, a BME I. épületében megrendezésre kerülő Ipar 4.0 a rendezvényen kerül sor, ahol az érdeklődők minden szakmai kérdésükre választ kaphatnak, a téma kiválóságaitól.

Vityi Péter az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének elnöke a KKV-k Ipar 4.0 átállásáról tart előadást, de a munkaerő és az Ipar 4.0 kapcsolatáról valamint a digitalizációs elvárásokról is tisztább képet kapnak az érdeklődők.

S miért érdemes részt venni? Kristóf Péter szavaival élve azért, mert olyan szereplőkkel találkozhatnak, akik már bevezették, és a gyakorlatban is alkalmazzák az Ipar 4.0 kínálta megoldásokat. „Azt gondolom, mindenkinek szüksége van erre a tudásra és tapasztalatra. Ez az esemény az egyik legjobb információszerzési lehetőség, hiszen az érdeklődők első kézből értesülhetnek a tapasztalatokról és oszthatják meg feltevéseiket, a gazdaság azon szereplőivel, akik már maguk mögött tudhatna sikeresen lezárt Ipar 4.0 fejlesztéseket.”

További információ:

http://kmr.infoter.eu/?p=rend