Az interneten vásárlók nagyobb védelmet kapnak az EU-n belül

2017. december 7. csütörtök, 09:12 • www.hirado.huEU, online vásárlás, e-kereskedelem, online kereskedelem
A vevők nagyobb védelmet kapnak, ha az Európai Unió tagállamaiban működő webáruházakból rendelnek, mint ha kínai vagy Amerikai Egyesült Államokbeli online kereskedőtől vásárolnak terméket. Erre hívja fel a figyelmet a Budapesti Békéltető Testület. Az alternatív fogyasztóvédelmi vitarendezési fórum azt tanácsolja, érdemes előre tájékozódni a vállalt szállítási határidőről, a nyomkövetési lehetőségről, a fogyasztói tapasztalatokról. Ezek az információk az általános szerződési feltételekben, vagy külön menüpontban találhatók meg általában.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

A békéltető testület szerint célszerű elolvasni az interneten közzétett bejegyzéseket is az adott vállalkozásról, és mérlegelni azt, hogy a legnagyobb védelemben akkor részesülnek a fogyasztók, ha belföldről, vagy valamelyik más Európai Uniós tagállamból rendelnek online.

Előfordulhat, hogy már az online megrendelés után, de még az átvétel előtt gondolják meg magukat a fogyasztók, ilyenkor – Európai Unión belüli vásárlás esetén – azt lemondhatják.

Ha EU-ból interneten vásárolt ajándék időben megérkezik, de az nem tetszik a megajándékozottnak, akkor az átvételtől számított tizennégy napig vissza lehet küldeni saját költségen, ha viszont ez az idő letelt, akkor a kereskedő az egyébként hibátlan terméket nem köteles kicserélni, sem levásárlást biztosítani, sem a pénzt visszaadni.

További részletek a Budapesti Békéltető Testület weboldalán olvashatók.