Az OTP nemzetközi programot indít startup cégeknek

2017. november 7. kedd, 07:36 • www.kamaraonline.hustartup, OTP Bank, Digitalizáció
Az OTP Bank a jövőben nagy hangsúlyt helyez a digitalizációra, ennek támogatására a bank a közeljövőben intenzív nemzetközi programot indít startupok, fintech vállalkozások számára – jelentette be pénteken Csányi Péter, az OTP Bank ügyvezető igazgatója a pénzintézet sajtóbeszélgetésén. Az OTP számos hagyományos termék esetében egyre inkább átáll a digitális szolgáltatásokra, ennek keretében indították el az online személyi kölcsön terméket.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

Az idei év elejétől a bank által kihelyezett személyi hitelek 5 százalékát már online módon folyósították. A fiókokban bevezették a digitális aláírást. Ez az ügyfélnek előnyt jelent, mivel a jövőben az OTPdirekt fiókjában minden fontos, a banki ügyintézéshez szükséges dokumentumát egy helyen tárolhatja. Csányi Péter kiemelte: az OTP létrehozott egy belső csoportot, amely az innovációs ötletek első értékelésében kap majd szerepet. Ehhez kapcsolódva a bank keresi az együttműködést a hazai és nemzetközi szintéren a startup vállalkozásokkal. Ennek keretében két új platformot indítanak el a külső szolgáltatók felé. Az első egy akcelerátor program, a másik egy kockázati tőkeprogram lesz. Az akcelerátor programban az OTP partnere a Nestholma finn társaság lesz, ami jelzi, hogy a bank nem csak magyar, hanem nemzetközi startup cégekkel is kíván együttműködni.

A programra november 30-ig jelentkezhetnek a cégek, köztük a fintech megoldásokat kínáló startupok, a kiválasztott vállalkozásoknak egy 3 hónapos támogatói programban kell részt venniük jövő év február végétől.

Molnár András, az OTP kockázati tőkebefektetésekkel foglalkozó leányvállalata, a Portfolion a vezérigazgatója kiemelte: a Portfolion ősszel létrehozta az OTP digitális kockázati tőkealapot, amely a fejlődőképes startup fintech vállalkozásokat kockázati tőkebefektetésekkel segíti. A digitális alap a régióban keres ígéretes ötleteket, egy-egy startup céget kezdetben 100 ezer euró és 1 millió euró közötti befektetéssel támogat majd – mondta a vezérigazgató.