Bizalmas adatokat loptak hackerek a japán külügyminisztériumtól

2013. február 8. péntek, 01:14 • www.hirado.huJapán, Hackertámadás,
Feltörték a japán külügyminisztérium számítógépeit egy kibertámadás során - jelentette csütörtökön a Jomiuri Simbun című japán napilap. A lap értesülései szerint a külügy legalább egy gépe illetéktelen kommunikációt folytatott egy külső szerverrel, amely közben úgynevezett második kategóriás bizalmas dokumentumok, egyebek közt belső megbeszélések leiratai kerültek ki a minisztériumból. Nyilvánosságra kerülésük a kabinet szerint "sértheti az állampolgárok jogait és akadályozhatja a minisztérium adminisztratív működését".

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

 A japán diplomáciai és kormányszerveket a közelmúltban számos hasonló támadás érte. Az elmúlt két évben a parlament, a belügyminisztérium, a pénzügyminisztérium, az űrhivatal és számos japán diplomáciai képviselet számítógépeiről loptak el adatokat az interneten keresztül.

 Legutóbb a japán földművelési, erdőgazdálkodási és halászati minisztérium gépeiről hívtak le háromezer titkos anyagot, köztük húsz szigorúan bizalmas, a csendes-óceáni partnerség szabad-kereskedelmi egyezménnyel kapcsolatos tárgyalásokat taglaló iratot.