Budapesten nyílt meg a régió első SAP egyetemi kutatóközpontja

2018. március 11. vasárnap, 06:05 • www.hirado.huSAP, Kutatóközpont, Corvinus egyetem, SAP Next-Gen Lab
A Corvinus Egyetemen elindult labor Kelet-Közép-Európában az első SAP Next-Gen Lab. Még közel tucat hasonló megnyitását tervezik. A Corvinus laborja a versenyképes tudás elsajátítását, a szoftvercég által kínált technológiák révén új üzleti megoldások kifejlesztésének, kipróbálásának lehetőségét kínálja az intézmény hallgatói és munkatársai számára. Emellett lehetőséget teremt az ötletek hatékony megosztására és a közös gondolkodásra az egyetemi, illetve üzleti szektor szereplőivel.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

Célunk, hogy kutatási eredményeinket a gyakorlatba is át tudjuk ültetni, melynek tökéletes támogatója az SAP Next-Gen Lab által biztosított lehetőség – mondta Dr. Fehér Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatási dékánhelyettese a megnyitó ünnepségen.

Kiemelte, a jövő a kiscsoportos labormunkáé, ahol a hallgatók önálló projekteken tudnak dolgozni.

A Corvinus Egyetemen nem csak oktatják, hanem használják is a német gyökerű szoftvercég technológiáját: tavaly óta a gazdálkodási és humánügyviteli folyamatok is ilyen rendszeren futnak.

További hazai SAP kutatóközpontok nyílhatnak

Világszerte már több mint 50 helyen működik SAP Next-Gen Lab. A laborok megalakulását az olyan, világszerte terjedő felsőoktatási igények indokolták, mint az újfajta tanulás megteremtése, a vállalati és startup szférával való együttműködés új útjai, vagy az új ötletek tesztelése.

A tervek szerint a régióban még ebben az évben közel egytucat hasonló központot hoznak létre, és a következő években számos hazai felsőoktatási intézményben nyílhat majd meg SAP Next-Gen Lab.

Ezzel egyrészt könnyebbé válik a hasonló felsőoktatási intézményekkel való nemzetközi együttműködés, valamint tovább erősödik a kooperáció lehetősége a szoftvergyártó globális ökoszisztémájával.