Budapesten érdemes letölteni ezt az appot

2015. március 4. szerda, 17:19 • www.hirado.hu
Fél év alatt több mint egymilliószor használták a BKK Futár applikációt, az okostelefonokra és táblagépekre kifejlesztett, valós idejű útvonaltervezést és térképes jármű-megjelenítést lehetővé tévő ingyenes mobilalkalmazást. A Budapesti Közlekedési Központ 2014 őszén indította el az okostelefonokra és táblagépekre kifejlesztett BKK FUTÁR Utazástervező alkalmazását, amely valós idejű útvonaltervezést és térképes járműkövetést tesz lehetővé. Az ingyenes alkalmazás iOS, Android és Windows Phone operációs rendszerű telefonokon, illetve táblagépeken is elérhető.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az indulás óta eltelt nagyjából hat hónap alatt több mint 150 ezren töltötték le, és használják az appot utazástervezéshez. Közülük mintegy 77 ezren androidos, 49 ezren iOS rendszerű mobileszközt, és mintegy 29 ezren Windows Phone operációs rendszerű telefont használnak. Több mint egymillió alkalommal nyitották meg telefonon az utazástervezőt (androidos telefonon 520 ezerszer, iOS rendszerű készüléken 251 ezerszer, Windows Phone telefonon pedig 328 ezerszer), és átlagosan öt percig használták az alkalmazást.
 

Forrás: www.hirado.hu
 

Az applikáció elindítása óta 300 ezer útvonalat terveztek meg az utazástervező okostelefonra optimalizált verziójával. A legnépszerűbb funkció egyértelműen a megállóból induló járatok listázása – 2015-ben eddig összesen már 5,8 millió megállóhelyi induláslistát kértek le. Leginkább keresett járatok az M3-as metró, a 14-es villamos, illetve az 5-ös, a 9-es és a 105-ös autóbusz, a legnépszerűbb megállók pedig a Keleti pályaudvar M, a Ferenciek tere M és az Astoria M.

Az ősszel átadott új útvonaltervező webes verziója a BKK honlapján érhető el.