E-mailben próbálják átverni az MKB Bank ügyfeleit

2018. augusztus 10. péntek, 12:00 • hirado.hu
Több más magyarországi bankhoz hasonlóan ezúttal az MKB ügyfeleit is adathalászok veszélyeztetik.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása
Ahogyan azt az elmúlt időszakban rendszeresen megtette, az MKB Bank most is figyelmezteti ügyfeleit, hogy ismeretlenek az MKB Bank nevében küldött megtévesztő e-mailben próbálják az ügyfelek adatait kicsalni.

A csalók a megtévesztő e-mailben arra kérik az ügyfeleket, hogy kattintsanak az e-mailben megadott linkre – amely egy, az eredetihez hasonló, de valójában hamis MKB NetBANKár belépő oldal – majd ott adják meg az internetbanki belépéshez szükséges adataikat.

A megadott belépési adatokat a csalók már a valódi banki felületen – az ügyfelek tudta nélkül történő – belépéshez és tranzakciók indításához tudják felhasználni!

Az MKB Bank arra kéri ügyfeleit, hogy a megtévesztő e-maileket ne nyissák meg, ne kattintsanak a csalók által megadott linkre, és semmiképpen ne adják meg az adataikat, illetve töröljék ezeket az e-maileket.

Ha bárki mégis megadta személyes banki adatait, azonnal vegye fel a kapcsolatot az MKB Bankkal a +36 80 333 660-as telefonszámon.

A bank javasolja, hogy az MKB NetBANKár szolgáltatást minden alkalommal a böngészőben elmentett hivatkozások (kedvencek) között nyissák meg. Ezzel megelőzhető, hogy adathalász csalók szerezzék meg adataikat.

A potenciálisan érintett ügyfeleket az MKB Contact Centere felkeresi és meggyőződik róla, hogy az ügyfél a kérdéses tranzakciókról tud-e, és azt ő kezdeményezte-e. Az ügyfelek tájékoztatásán túl az MKB Bank megtette az ilyenkor szükséges biztonsági és jogi intézkedéseket egyaránt.(Fotó: MTI)