Megkezdte működését Sopronban és Győrben az autóbusz-hálózat elektronikus tájékoztatási rendszere

2011. november 25. péntek, 06:07 • MTIteszt, Sopron, önkormányzat, közlekedés, Győr, GPS, beruházás
Megkezdte működését Sopronban az autóbusz-hálózat elektronikus tájékoztatási rendszere, és Győrben is elindult a buszmegállókba kihelyezett digitális információs oszlopok, illetve a helyi járatú autóbuszokra telepített informatikai eszközök éles tesztüzeme. Több magyarországi városban működnek már a soproni rendszer egyes elemei, de ilyen teljességében sehol nem építették ki a szolgáltatást.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
    Sopronban a csütörtöki projektzáró sajtótájékoztatón Pócza Mihály, a fejlesztésre a várossal konzorciumban pályázó Kisalföld Volán Zrt. vezérigazgatója elmondta: a napokban zárult a háromhetes tesztüzem, amelynek végére a jegyforgalom tizede az újonnan kihelyezett automatákon keresztül zajlott, a vásárlások harmadában pedig bankkártyával fizettek az utazók.
    A buszok külsejére és belsejébe telepített utastájékoztató rendszer része a kijelzők mellett a hangos információs szolgáltatás; a berendezések bármikor használhatóak utasszámlálásra, eközben folyamatosan nyomon tudják követni a járművek hét fontos adatát, köztük a fogyasztást és az olajnyomást - tette hozzá.
    Pócza Mihály megemlítette, hogy több magyarországi városban működnek már a soproni rendszer egyes elemei, de ilyen teljességében sehol nem építették ki a szolgáltatást.
    Korábban azt közölték, hogy a 370 millió forintos összköltségű - részben európai uniós forrásokból finanszírozott - fejlesztés során tíz jegy- és bérletárusító automatát állítanak fel, amelyeknél bankkártyával is lehet fizetni, és 28 buszon helyeznek el fedélzeti számítógépet, belső utastéri kijelzőt és a hangos tájékoztatást lehetővé tevő rendszert.
    Sopronban - korábbi tájékoztatás szerint - hét jármű kapott "zöldútkérő rendszert", öt pedig olyan utasszámláló berendezést, amely segítheti a forgalomtervezést. Mindemellett ötven elektronikus tájékoztató táblát szerelnek fel olyan gombbal, amely azt segíti, hogy azokat vakok, gyengén látók is használhassák.
     Az utazók a megállókban mobil interneten vagy WAP-on keresztül is tájékozódhatnak arról, mikor ér oda a következő busz. Üzemzavar esetén a sofőr azonnal jelezheti a problémát az irányító központnak.
    Győrben is elindult az utastájékoztató rendszer éles tesztüzeme; december elejéig azt a szakemberek már a mindennapi működésben ellenőrzik. A projekt sajtóügynöksége csütörtökön az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a jegykiadó automaták is működésre készek, de ezeket csak pár napos belső tesztelés után használhatják az utasok.
    Mint írták, Győrben a szakemberek több mint száz, helyi járatú autóbuszba szerelték be a szükséges technikai eszközöket, valamint a GPS-alapú fedélzeti számítógépeket, így a központ mindig tudja, hogy az egyes járművek merre haladnak. Az utasok hangos és képes tájékoztatást kapnak a következő megállóról, az átszállási lehetőségekről. Huszonnégy megállóba kerültek ki digitális információs oszlopok, amelyek a járművek mindenkori földrajzi helyzete és sebessége alapján jelzik, mikor érkezik meg az adott helyre a következő busz.
    A jövő héten indul a "zöldútkérés" éles tesztelése Győrben, a város öt kereszteződésében - áll a közleményben.