Ezzel a módszerrel töri fel a rendszereket a CIA

2017. augusztus 4. péntek, 06:41 • www.hirado.huCIA, hackelési módszer, WikiLeaks
Nyilvánosságra hozta a CIA titkos hackelési módszereit a Wikileaks. A Dumbo elnevezésű projekt webkamerákat képes felfüggeszteni és megfigyelni, és eltávolítja a számítógépről azokat a videofelvételeket, amelyek megakadályozhatják a behatolást biztosító program telepítését. Csak a gépbe való bejelentkezés után telepíthető a vírus, ráadásul nem minden operációs rendszert képes megfertőzni.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

A Dumbo képes azonosítani, ellenőrizni és manipulálni azokat a felügyeleti és megfigyelési rendszereket a Windows operációs rendszerét használó gépeken.

Először beazonosítja a gépre telepített webkamerákat, mikrofonokat, Bluetooth-os, wifis vagy vezetékes hálózati kapcsolatokat, majd átveszi az irányítást a felsorolt eszközök felett. Rendszerint rögzíti a videó -és hanganyagokat, és bármelyik pillanatban leállíthatja a működésüket.

A felvételek törlésével vagy manipulálásával a betolakodó CIA-vírus a kompromittáló bizonyítékok megsemmisítésére és az események megmásítására is alkalmazható.

Forrás: Wikileaks

Forrás: Wikileaks

Csak pendrive segítségével tudnak kárt okozni

A Dumbo programot a Wikileaks információi szerint egy egyszerű pendrive-ból is fel lehet tölteni a gépre, így a hackelés csak közvetlenül történhet meg. A felhasználó nem tudja vendégként megfertőzni a gépet, csak adminisztrátori felhatalmazással ténykedhet, így valahogy be kell jutnia a rendszerbe.

A vírus a 32 bites Windows XP-be, a Windows Vistába és a legújabb Windows rendszerekbe szintén képes beférkőzni, ám a dokumentumokból úgy tűnik, hogy a 64 bites Windows XP-t és az XP előtti operációs rendszereket használók biztonságban lehetnek a “pendrive-os hírszerzőktől”.