Feltörték az HBO-t, 6 millió dollárt követelnek

2017. augusztus 8. kedd, 15:23 • www.hirado.huit biztonság, kiberbiztonság, HBO, Trónok harca
Számítógépes kalózok 6 millió dollár "munkabért" követelnek az HBO-tól olyan adatokért cserébe, amelyeket az amerikai televíziós társaság informatikai rendszerébe behatolva loptak el - derül ki egy hétfőn az internetre feltett üzenetükből. A hackerek eddig még be nem mutatott filmeket, televíziós sorozatokat és bizalmas belső cégadatokat, levelezéseket szereztek meg, köztük Leslie Cohen alelnök egyhavi emailjeit, és állításuk szerint a Trónok harca című sikersorozat sztárjainak privát mobilszámait is.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

Üzenetüket Richard Pleplernek, a vállalat vezérigazgatójának címezték, és azt követelik benne, hogy három napon belül fizessék ki nekik bitcoinban az összeget. Tárgyalni egyedül vele hajlandóak, de vele is csak arról, hogy miként bonyolítsák le a fizetést.

A cég elismerte, hogy “tulajdonosi információkat” loptak el tőle, és közölte, hogy együttműködik a rendőrséggel az ügy felderítésében. Azt tagadja, hogy a teljes e-mailrendszerét feltörték.
A kalózok azt állítják, hogy 1,5 terabyte információt töltöttek le, és azzal fenyegetőztek, hogy mindezt nyilvánosságra hozzák az interneten. A cég informatikai rendszerébe való behatolás hat hónapnyi erőfeszítésükbe került és ennek a “munkabérét” akarják.

Mint írták, amúgy évi 12-15 millió dollárt zsarolnak ki ki olyan szervezetektől, amelyeknek a rendszerét feltörték. Mint közölték, a HBO a 17. társaság, amelyet megzsaroltak, és csak három utasította vissza a fizetést.