Folytatják a MOL Bubi fejlesztését

2014. október 9. csütörtök, 14:44 • www.orientpress.huMol BuBi, beruházás, BKK
A beruházás késedelmes teljesítése miatt kiszabott 180 millió forintos kötbérből tavasszal újabb 20 gyűjtőállomással és 300 kerékpárral bővíti a Mol Bubi közösségi kerékpárkölcsönző rendszert a Budapesti Közlekedési Központ. A fejlesztés előkészítése már tart. Miután tisztázták a tervezett gyűjtőállomások helyszínét és tulajdoni viszonyát, a szükséges engedélyek beszerzését követően előreláthatóan 6 hónap múlva jelenhetnek meg az újabb dokkolók és zöld kerékpárok a főváros utcáin.A gyűjtőállomások új helyszíneire máris tömegesen érkeznek a javaslatok.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A MOL Bubi Facebook-oldalán a közbringarendszer használói folyamatosan osztják meg észrevételeiket, kéréseiket a már beharangozott fejlesztéssel kapcsolatban, de a BKK-hoz önkormányzati és vállalkozói oldalról is érkeznek hasonló igények.

A további gyűjtőállomások helyszínét az érintett kerületi önkormányzatokkal egyeztetve a hetekben véglegesítik, az ezzel kapcsolatos tervezési munka már korábban elkezdődött. A bővítésnek köszönhetően a MOL Bubi dokkolók a pesti oldalon elérhetik majd a II. János Pál pápa teret, a Corvin sétányt és a Millenniumi városközpont térségét. Budán pedig a Kosztolányi Dezső tér, a Millenáris környéke kapcsolódhat be a közbringarendszerbe, de a szükséges engedélyek beszerzése után a Margit hídtól északra is épülhet új MOL Bubi gyűjtőállomás a Komjádi Béla uszoda és a Kolosy tér térségében.