Górcső alatt a Mercedes-Benz „cloud-kapcsolatos” információs rendszere

2012. január 27. péntek, 09:39 • Mercedes-Benzteszt, Okostelefon, Mercedes-Benz, mbrace2, iPhone, internet, Google, Facebook, Cloud, autó, Android
A Mercedes-Benz legújabb információs és telekommunikációs eszköze a 2012-es CES-en (Fogyasztói Elektronikai Bemutatón) került a nagyközönség elé. A számos extra tulajdonsággal bíró eszköz már néhány 2012-es modellben is megtalálható lesz, de szélesebb körben majd csak 2013-tól lesz elérhető. A telekommunikáció terén az mbrace2 olyan extra szolgáltatásokat nyújt, mint a gyerekzár (jelzést küld, ha a gyerekek úgy döntenek, hogy egy késő esti kocsikázásra kölcsön veszik a féltve őrzött autót), vezetési napló (megmutatja, hogy az autó merre járt az elmúlt időben, és jelzi a pillanatnyi pontos helyét is), gyorshajtás figyelmeztetés, távirányító kürt. Természetesen a szolgáltatások mindegyike elérhető Androidos és iPhone-os alkalmazáson keresztül is.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
  Az eszköz infokommunikációban is igen erős. Található benne internetes rádió, Google kereső, Yelp!, tőzsdei és hírfigyelő szolgáltatás is. A Facebook rendszere is majdhogynem teljesen integrált, ám az autóban való használatkor néhány szolgáltatás letiltható. Lehetőség van előre programozott státusz üzenetek küldésére útközben, sőt, az mbrace2 rendszer helyzetmeghatározó szolgáltatásának köszönhetően olyan üzenetek is megoszthatók, amelyek arról tájékoztatnak, hogy hol áll az autó a dugóban, vagy mennyi idő szükséges még az úti cél eléréséhez. 
A rendszer képes saját magát frissíteni a Mercedes-Benz cloud hálózatán keresztül, ennek köszönhetően mindig a legfrissebb program futhat az mbrace készüléken. Azonban nem árt megjegyezni, hogy az ehhez szükséges éves előfizetés költségei még nem tisztázottak.
A fejlesztők megerősítették, hogy hangfelismerési rendszer alkalmazására és a már megszokott irányítási rendszer fejlesztése kilátásban van, és egy olyan hangfelismerő rendszer, mint a SIRI jövőbeni alkalmazása több mint valószínű.
A termék stratégiai menedzsere, Rasheq Zarif elmondta, hogy az mbrace2 szoftvere biztonsági okokból teljes mértékben belső fejlesztésű marad. Ez annyit jelent, hogy például   Android vagy más alapú mbrace verziókkal nem találkozhatunk majd. A belső egység hardveres kialakításáért teljes egészében a Continental végezte, a 3G kapcsolatú kommunikációhoz szükséges elérést a Verzion Wireless szolgáltja, továbbá a telekommunikációs fejlesztésekért a Hughes Telematics a felelős.
  A felhasználói tesztelések tapasztalatai szerint a Facebook működése egy kicsit lassúnak volt mondható, bár ez valószínűleg betudható a las vegasi bemutató 3G hálózata túlterheltségének.
A demo bemutató darab mellett, az mbrace2 tesztelésére egy valódi autóban is biztosított volt a lehetőség, ahol a kijelző még élénkebb színekkel bírt, és még élvezhetőbb volt. A DriveStyle technológiának köszönhetően az iPhone-nal való kapcsolatteremtés és a zenei tartalmak kezelése is megoldottnak bizonyult. Csalódás azonban, hogy ismét a nehezen használható Command rendszerrel kellett megküzdenünk.