Hatékonyabb kkv-hitelezés

2017. augusztus 8. kedd, 12:00 • www.mti.huKKV, hitel, OTP, Garantiqa Hitelgarancia, uniós forrás
Hatékonyabb és egyszerűbb kkv-hitelezést tett lehetővé az OTP Bank és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. megállapodása, amely jelentős előrelépés az uniós források sikeres lehívásában, a versenyképesség erősítésében - közölte az OTP Bank pénteken az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az együttműködés keretében a Garantiqa egyszerűsített eljárásban intézi az OTP 2020 fejlesztési hitelhez kapcsolódó kezességvállalást. A OTP közleménye szerint a két szervezet saját fejlesztésben web service szolgáltatást alakított ki az egyszerűbb és hatékonyabb ügyintézéshez.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

A web service biztonságos on-line, real-time kapcsolatot teremt az informatikai rendszerek között, ezáltal megszűnteti a hitel-, valamint a garanciaigényléssel kapcsolatos duplikált adatrögzítési feladatokat. 
    
Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója a közleményben rámutatott: a web service kapcsolaton keresztül egységnyi idő alatt több garancia kérelmet lehet beadni, ami több hitel kihelyezésére ad lehetőséget.
    
Nagy Róbert, a Garantiqa vezérigazgató-helyettese a közleményben elmondta, az elmúlt években tudatosan törekedtek arra, hogy a garanciavállalás még egyszerűbben és gyorsabban hozzáférhetővé váljon a kkv-k számára. 
    
Az OTP Bank közleményében a Magyar Nemzeti Bank jelentésére hivatkozva kiemelte: éves szinten továbbra is 5-10 százalékkal bővülhet a kis- és középvállalati szegmens hitelállománya. A hitelfelvételhez és a garanciaigényléshez kapcsolódó adminisztrációs költségek és feladatok csökkentésével azonban tovább lehetne fokozni a fejlesztési hitelek kihelyezését. 
    
A 2014-2020 közti uniós költségvetési ciklusban csaknem 9000 milliárd forint támogatáshoz juthatnak a magyar vállalkozások, így a sikeres forrásfelhasználás érdekében a vállalati hitelezés hatékonyabbá tétele a pénzintézeteknek is fontos feladat - írja közleményében az OTP Bank.