Ilyen a tipikus átverés a Facebook, a Youtube és az Instagram oldalain

2017. október 13. péntek, 09:32 • www.hirado.hu
Nagyjából egyidős az internettel ez a szimpla trükk, mégis annyian esnek áldozatául. Közösségi oldalakon terjed, ingyen kapható a nagy értékű ajándék. Az alábbi hirdetés – és tettestársai – leginkább csak annyit kérnek, hogy kattintsunk és megosszunk. Ingyen iPhone-t lehet nyerni vele.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

 tipikus Facebook atveres
Forrás: www.hirado.hu

A Facebookon, Instagramon, a Google + -on és a YouTube-on megjelenő hirdetések legújabban ingyenes iPhone-okat sorsolnak ki olyan egyszerű feladatokért cserébe, mint hogy osszuk meg a posztot, kövessünk valamilyen oldalt.

Pár kattintás az egész.

És már el is nyerheti a figyelmetlenül kattintgató felhasználó – a vírust.

3 tanács a közösségi oldalakhoz:

  • Legyünk óvatosak a linkekkel: ne kövessük a kéretlen e-mailekben, szöveges üzenetekben vagy weboldalakon található linkeket, amelyek azt állítják, hogy ingyenes iPhone-t – bármi ingyenest, vagy aránytalanul olcsót – kínálnak. A nagylelkű ajánlatok mögött gyakran adathalász támadás bújik meg.

  • A csalók kedvenc terepe a közösségi média. Átverős hirdetéseik a figyelmes szemnek többnyire már a gyakori helyesírási és nyelvtani hibáikkal gyanút kelthetnek. Neves cég nem küld fordítóprogrammal készült ajánlatokat.

  • Gyakori hiba, hogy az otthoni számítógépen állandóan rendszergazdai jogokkal vagyunk bejelentkezve: így, ha egy bűnöző megszerzi a jelszavunkat, rögtön korlátlan jogokhoz jut a gépen. Napi használatra készítsünk magunknak korlátozott jogokkal rendelkező felhasználói fiókot, s csak telepítések idején dolgozzunk rendszergazdaként.

  • Állítsunk be a Facebookon és a Google-n kétlépcsős hitelesítést (mint a