Innovatív magyar startupok is jelen vannak az asztanai világkiállításon

2017. július 13. csütörtök, 08:01 • www.kamaraonline.huInnováció, startup
Innovatív startupok és nagyvállalatok is jelen vannak az asztanai világkiállítás magyar pavilonjában. A hazai fejlesztések mindennap több külföldi üzletember érdeklődését felkeltik. Innovatív startupok és nagyvállalatok is jelen vannak az asztanai világkiállítás magyar pavilonjában. A hazai fejlesztések mindennap több külföldi üzletember érdeklődését felkeltik.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

A startupok közül jelenleg a Platio nevű projekt áll egy új üzlet megkötésének küszöbén: a fejlesztés egy olyan környezetbarát, napelemmel felszerelt, holografikus információkat megjelenítő térburkolati eszköz, amely képes adatok gyűjtésére és elemzésére, így segítséget nyújthat a forgalmas csomópontokon a navigációban. A magyar startup cég innovációja a legjobb ötleteket felvonultató, Best Practice pavilonban található meg, ahová 150 jelentkező közül csak a 22 legjelentősebb kerülhetett be - emelte ki a miniszteri biztos. 

A magyar pavilonba egy másik, nemcsak innovatív, de látványos megoldás is érkezik hamarosan: a 2002-ben szabadalmaztatott üvegbeton. A cementből, homokból és optikai szálakból készült anyag fényáteresztő, de betonszilárdságú, kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal bír. Emellett jelen van még Asztanában a szenny­víz energiáját nagy méretű épületek hűtésére és fűtésére hasznosítani képes műszaki megoldás is: a Thermowatt Kft. fejlesztése 2013-ban és 2014-ben is nemzetközi innovációs díjat nyert. A szintén magyar EU-FIRE Kft. pedig geotermikus projektjével a világon egyedülálló mélységbe képes lefúrni a kőzetbe és onnan felvezetni a hőenergiát, hogy azt áramtermelésre használja fel - fejtette ki a a miniszteri biztos.