Integrációs és felzárkóztató program kezdődik Heves megyében

2012. január 28. szombat, 06:36 • MTIHeves megye, szegénység, felzárkóztatás, oktatás
Heves megyében indítják el az ország egyik legnagyobb, több mint 5800 embert érintő integrációs programját a Szegényeket Támogató Alap Egri Alapítványa és a Kárpátok Alapítvány szervezésében. A mélyszegénységben élő családokkal szolgáltatási szerződéseket kötnek, ők többek között felzárkóztató és munkaerő-piaci képzésben, pályaismeret-bővítésben, informatikai és kommunikációs készségfejlesztésben, tanodai foglalkozásokon vehetnek részt. A hároméves, csaknem 170 millió forintos program megvalósulását az Európai Unió támogatja - tájékoztatta a Kárpátok Alapítvány programkoordinátora az MTI-t.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
  Magyar Anikó elmondta, hogy a „Hét falu - egy hálózat” elnevezésű program keretében Bükkszentmárton, Egerbakta, Hevesaranyos, Sirok, Szajla, Szúcs és Terpes lakosainak felzárkózását segítik elő. Az új típusú, modellértékű, több szakterületet felölelő programban a munkavállalási esélyeket, valamint a szociális és egészségügyi szolgáltatások színvonalát akarják javítani, emellett erősítik a civil együttműködést és az önkormányzat forrásszerző képességét - tette hozzá.
A szakmai program központját a minden településen létrehozott közösségi szolgáltatóházak jelentik, itt napi tíz órában biztosítanak alap- és speciális fejlesztő szolgáltatásokat. A mélyszegénységben élő családokkal szolgáltatási szerződéseket kötnek, ők többek között felzárkóztató és munkaerő-piaci képzésben, pályaismeret-bővítésben, informatikai és kommunikációs készségfejlesztésben, tanodai foglalkozásokon vehetnek részt.
A program keretében 1200 fős felmérés is készül az érintett településeken a mélyszegénységről, ennek részletes elemzését áprilisban jelentetik meg - mondta Magyar Anikó.