Ipar 4.0: új fokozatba kapcsol az autóipar

2018. szeptember 11. kedd, 09:00 • m2mzona.huIpar 4.0, autóipar, robot
A járműgyártás az egyik legprogresszívebb ágazat: itt jelentek meg először ipari méretekben a robotok. Ráadásul a hazai gazdaság egyik sarokköve, ezért sem mindegy, mennyire alkalmazzák a cégek, és különösen a beszállítók az Ipar 4.0 megoldásait.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása
A PwC régiós autóipari kutatását első alkalommal Magyarországon is elvégezték a nagy- és közepes vállalatok körében. A felmérésben a válaszadók negyede úgy nyilatkozott, hogy már jelenleg is használ olyan Ipar 4.0 megoldásokat, mint az M2M (gépek közötti kommunikáció), az IoT (dolgok internete), a connected cars (csatlakoztatott autók) és a mesterséges intelligencia.
 
A többség arra számít középtávon, hogy különböző tevékenységi területein – például a K+F-ben, a termelésben vagy a logisztikában – megjelennek az új technológiák.
 
A jövő trendjei közül kiemelhető a mobilitás megváltozása, a közösségi járműhasználat terjedése, a magántulajdonú gépkocsik használati szokásainak változása, illetve az önálló autós közlekedés lehetőségének kinyílása új célcsoportok számára.