Kevesen használják még az e-ügyintézést Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2018. június 7. csütörtök, 12:00 • www.orientpress.hue-ügyintézés, közigazgatás, e-közigazgatás
Noha fél éve működik a szolgáltatás, egyenlőre csupán több mint félezren éltek az e-ügyintézéssel a megyében – közölte a Rádió Orienten Molnárné Nagy Csilla, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Jogi, Humánpolitikai és Koordinációs Főosztály főosztályvezetője. Jász-Nagykun- Szolnok megyében e -papíron május végéig több mint 600 kérelem érkezett be a munkatársakhoz.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

Ezek jelentős része gazdálkodó szervezetektől származik, a magánszemélyek nehezen barátkoznak meg a lehetőséggel, igaz számukra nem kötelező az e-ügyintézés. A kérelem beérkezésével jelentős időt spórol az ügyfél, az egy évvel korábbi állapothoz képest napokkal rövidülhet az ügyintézés folyamata – hangsúlyozta a szakember.

E-ügyintézésre jelenleg kétféle módon van lehetőség a kormányhivatalnál: az egyik a honlapról letölthető ÁNYK nyomtatvány, a másik az e-Papír, amelyet az ügyfelek az epapir.gov.hu weboldalról érhetnek el ügyfélkapus azonosítást követően. Molnárné Nagy Csilla szerint a felület ügyfélbarát módon lett kialakítva, a kormányhivatali ügyek tematikus csoportosításban jelennek meg, a problémáit az állampolgár szabadszöveges mezőben írhatja le.

Mint azt a főosztályvezető elmondta, a kormányablak ügyintéző kollégák szívesen állnak az ügyfelek rendelkezésére, pár perc alatt megmutatják a felület használatát.

„Az első évet próbaidőnek tekintjük, ebben az értelemben rugalmasan állunk hozzá az ügyfelekhez” – hangsúlyozta Molnárné Nagy Csilla.