Magyarországon is házhoz jön a felhő

2018. június 9. szombat, 17:05 • www.hirado.hufelhőszolgáltatás, Azure Stack, Microsoft Azure
Mostantól egész Európában hozzáférhető a régiónkban eddig csak Oroszországban elérhető Azure Stack, a Microsoft Azure publikus felhőszolgáltatás helyi kiterjesztése. Azonnali skálázhatóság és egyszerű erőforrás-kezelés – két olyan felhős előny, amelyek használatából idáig számos vállalat és szervezet volt kizárva jogi vagy biztonsági korlátozások miatt.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

A tavaly 46 országban elindított, a minap pedig további 46-ban is hozzáférhetővé tett Azure Stack épp ezekben az esetekben kínál megoldást: segítségével a helyben lévő, fizikai adatközpontok is felvértezhetők a Microsoft Azure platform és infrastruktúra szolgáltatásaival.

Ezek közül egy sort önmagában tartalmaz a Microsoft minősített hardverpartnerein keresztül beszerezhető Azure Stack, a többi pedig a publikus felhőből érhető el, például az üzleti intelligencia és mesterséges intelligencia megoldások.

A mostantól Magyarországon is működő, úgynevezett hibrid felhő egyik nagy előnye, hogy a vevők használatra kész megoldást kapnak, amelyhez üzembe helyezési és üzemeltetési támogatás is társul, valamint könnyen összeköthetik a Microsoft Azure felhőszolgáltatással, hogy kiterjesszék a helyi adatközpontjukat.

A szolgáltatási terület megduplázódásának legnagyobb haszonélvezői a nagyvállalatok és a hosting cégek lesznek, hiszen az Azure Stack egyfajta kapocsként működik a saját szerverpark és a publikus felhő között.

A Microsoft megbízásából nemrégiben készített felhőkutatás is kimutatta, hogy a nagyvállalatok többsége stratégiai célnak tekinti a digitalizációt, amelynek elérésében a felhőszolgáltatások egyre inkább kulcsszereplővé válnak.