Még jelentkezhetnek magyar startupok Közép-Európa legnagyobb energetikai versenyére

Idén márciusban negyedszerre indul útjára, az InnoEnergy szervezésében Közép-Európa legnagyobb energetikai versenye, a PowerUp! Erre az úgynevezett cleantech-ágazatban tevékenykedő startup vállalkozások jelentkezését várják. A pénzbeli nyereményeken túl a győzteseknek lehetőségük nyílik az InnoEnergy Highway programjában való részvételre, amely segít átalakítani az ötleteket és a terveket üzleti valósággá.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

Az InnoEnergy a cleantech szektor egyik vezető, a fejlesztéseket gyorsító programja, amely az anyagiak mellett tudását és kapcsolatait is a velük együttműködő vállalkozások rendelkezésére bocsátja.

Jelenleg a világ legnagyobb innovációs ökoszisztémája felett rendelkeznek, amely több mint 320 tagot számlál. Megtalálhatók közöttük Európa vezető energetikai vállalatai, képzési- és kutatóközpontjai, továbbá városok és régiók is. Részvényeseik közé tartoznak olyan társaságok, mint a Schneider Electric, az EDF, az AGH, a RAFAKO, vagy a Tauron.

A PowerUp! versenyt elsősorban az üzleti szempontú megközelítés emeli ki a többi pályázat közül.

A mobilitásra, a kiberbiztonságra és az energiatárolására irányuló megoldások különösen keresettek az energiapiacon. Az érdeklődés középpontjában olyan technológiák állnak, amelyek lehetővé teszik a káros anyag kibocsátás mértékének csökkentését és a szmog visszaszorítását. A legutóbbi PowerUp! nyertese a HeatVentors névre hallgató magyar vállalkozás volt.

Ők olyan innovatív módszert dolgoztak ki a hőenergia tárolására, ami 90 százalékkal kevesebb helyigény mellett, akár 20-40 százalékkal több energiamegtakarítást is eredményezhet.

A PowerUp! idei fináléja Prágában lesz, amelyre a több mint tíz országos döntő legjobbjai juthatnak ki. Számukra ugyanakkor intenzív felkészítő Bootcamp workshopokat is szerveznek.

A versenyben való részvételhez szükség van egy termékprototípusra, egy csapatra és a kitöltött jelentkezési lap egy példányának benyújtására.

A határidő április 15. A pályázati űrlap megtalálható a verseny weboldalán.