Megjelent az Innovációs voucher című felhívás

2016. január 5. kedd, 15:00 • www.orientpress.huSzéchenyi 2020, fejlesztés, vállalati innováció
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Innovációs voucher” című (GINOP-2.1.4-15 kódszámú) felhívás, amelynek célja a vállalati innovációs tevékenység intenzitásának ösztönzése. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 3 milliárd Ft. A támogatási kérelmek benyújtása 2016. március 21-től 2018. március 20-ig lehetséges.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (továbbiakban GINOP) célul tűzte ki a vállalati innovációs tevékenység intenzitásának ösztönzését, az innovációs aktivitás növelését a tudás intenzív és innovatív vállalkozások körében.

A Felhívás célja egyrészt a mikro-, kis- és közepes vállalkozások bevonása az innovációs láncba, másrészt a voucher segítségével igénybe vett K+F+I szolgáltatások révén a vállalkozások K+F+I tevékenységének intenzitása fokozódjék.

Az elnyert támogatással egyrészt a vállalkozások számára szükséges, de általuk nem megvalósítható tevékenységgel kapcsolatos szolgáltatás igénybevételére nyílik lehetőség, másrészt arra, hogy a vállalkozások saját ötleteikkel, elképzeléseikkel közvetlenül megkeressenek egy-egy szolgáltatót (egyetem, kutatóhely, egyéb minősített szolgáltató), és azoktól innovatív termék, eljárás, vagy szolgáltatás kifejlesztése érdekében K+F+I-hez kapcsolódó szolgáltatást vegyenek igénybe.

A felhívás további célja, hogy a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiában (a továbbiakban: S3) megfogalmazott prioritásokat támogassa azzal a szándékkal, hogy a KKV-k széles körének jelentős szellemi értéket tartalmazó, műszaki, technológiai fejlesztéseihez kiszámítható forrást biztosítson.

A szakosodási irányokban megjelölt területen egyrészt innovatív megoldásokkal (ún. követő innovációval) és korszerű fejlesztésekkel a tradicionális ágazatok megújulnak, élénkebb K+F+I tevékenység alakul ki, ezáltal munkahelyek jöhetnek létre.

A Felhívás teljes anyaga elérhető: palyazat.gov.hu weblapon.

A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 3 milliárd Ft. A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 150-1000 db.

A támogatási kérelmek benyújtása 2016. március 21-től 2018. március 20-ig lehetséges.