Megkezdődtek az M3 tesztjei

2013. december 3. kedd, 11:09 • www.dtvnews.hum3, teszt, retrocsatorna,
2013. november 29-én a MinDig TV Extra platformon, december 2-án pedig az Eutelsat 9A műholdon kezdődtek meg az M3 retrocsatorna tesztjei. Tényleges adás természetesen még nem látható, hiszen az csak december 20-án indul, jelenleg csak tesztábra jelöli a majdani csatorna helyét. Az M3 csatorna önálló teletext szolgáltatást kap, melynek 777. oldalán lesz majd elérhető a műsorok feliratozása. A szerződött műsorszolgáltatóknak a törvény értelmében a teletext szolgáltatást, illetve a magyar mellett az idegen nyelvű hangsávot is továbbítaniuk kell előfizetőik felé.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

 Jó hír az egyéni műholdas vétellel rendelkezőknek, hogy számukra is elérhető lesz az M3 csatorna, ehhez egy MTVA kódkártyára van szükség (egyszeri 7000 Ft), mely a részlegesen kódolt M1, M2 és Duna TV csatornákat, valamint az idegen nyelvű hangsávokat nyitja, valamint további 4000 Ft befizetését követően 3 évre jogosulttá tesz az M3 csatorna vételére is.

Az anyaországon kívül élők sem maradnak retrocsatorna nélkül, hiszen számukra M3 kódkártya kerül bevezetésre, ez annyiban különbözik a fentiektől, hogy kizárólag az M3 csatorna vételét teszi lehetővé, szintén 3 éves időszakra 11000 Ft összárért, mely az időszak leteltét követően 4000 Ft-ért hosszabbítható újabb 3 évre.

A tervek szerint az M3 műholdas vételét biztosító lehetőség még az ingyenes promóciós időszak lejárta előtt (2014. január 5.) bevezetésre kerül.