Megújította honlapját az Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) megújult honlappal köszönti a 2012-es esztendőt. A portál nemcsak küllemében, hanem tartalmában is sokat változott. A Szolgálat - 142 éves hagyományainak megfelelően - azzal a céllal újította meg honlapját, hogy a lehető legjobban eleget tegyen előírt kötelezettségeinek, élet- és vagyonvédelmi feladatai ellátásának, a nagyközönség teljes körű tájékoztatásának. Az új honlapon az érdeklődők pontos és friss előrejelzéseket, éghajlati és levegőkörnyezeti információkat találnak. A prognózisok mellett híreket, érdekességeket, beszámolókat is közöl a honlap a meteorológia világából és a Szolgálat tevékenységéről. A honlap OMSZ menüpontja alatt találhatók azok a közérdekű információk, melyek közlésére törvény vagy rendelet kötelezi a közintézményeket.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása
    A kormány december közepén hagyta jóvá, hogy az OMSZ teljes jogú tagja legyen a Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF). Ez az intézmény 35 európai tagország számára biztosítja a világ legjobb előrejelzéseit. A teljes jogú tagsággal pontosabbak lesznek az előrejelzések, hiszen a magyarországi szakemberek is használhatják a központ szuperszámítógépeit, megkapjuk a nagy felbontású rövid, közép és hosszú távú időjárási előrejelzéseket.
    Az OMSZ teljes jogú tagságából a honvédség, a katasztrófavédelem, a polgári repülés, a mezőgazdaság, az árvízvédelem és a vízgazdálkodás is profitál. Meteorológiai előrejelzés nélkül nem üzemelhetnek a repülőterek. Az adatok nélkülözhetetlenek például a polgári és katonai repülés kiszolgálásában, a paksi atomerőmű üzemeltetésénél, a balatoni viharjelzésben, valamint a szmog és UV riasztásban.
    A csatlakozási tárgyalások egy évet vesznek igénybe, ezért a teljes jogú csatlakozás legkorábbi lehetséges dátuma 2013. január 1.

Az OMSZ új honlapja