Milyen lesz a jövő bankautomatája?

2018. november 6. kedd, 08:00 • m2mzona.hubankautomata
Arcfelismeréssel azonosítja a pénzfelvételt kezdeményező ügyfeleket a kísérleti berendezés.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

A National Australia Bank (NAB) és a Microsoft kifejlesztett egy speciális pénzkiadó automatát, amely mesterséges intelligenciára (AI) és felhőalapú technológiákra épül.

Az Azure Cognitive Services-t használó felhőalapú applikáció feleslegessé teszi a bankkártyák használatát pénzkivételkor. A szolgáltatásba korábban regisztráló ügyfeleket arcfelismeréssel és PIN-kóddal azonosítja a rendszer – számolt be róla a Computerworld.

Steven Worrall, a Microsoft helyi vezetője szerint a felhőalapú informatika és a mesterséges intelligencia révén új generációs szolgáltatások kifejlesztésére és fokozatos bevezetésére nyílik lehetőség. A szakember úgy véli, az Artificial Intelligence (AI) komoly hatással lesz a pénzügyi technológiákra és a bankok jövőbeli szolgáltatásaira is.

Steven Day, a NAB infrastruktúráért, felhőtechnológiáért és munkakörnyezetért felelős vezérigazgatója elmondta: a pénzintézet célja a leginkább kritikus munkafolyamatok biztonságos átvitele egy valódi többfelhős környezetbe. A kevésbé kritikus folyamatokat egyetlen szolgáltatónál üzemeltetik.