Minél gyorsabban szeretnék intézni ügyeiket a vállalkozók

Eredményes, versenyképes államigazgatás csak nagyon jól képzett, komolyan motivált, igényes szakemberekkel képzelhető el – mondta Kállai Mária. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja kiemelte, a vállalkozók számára már nem elég az udvarias kiszolgálás, hiszen minden időt pénzre tudnak váltani, ezért jogos elvárás, hogy soron kívül tudják intézni ügyeiket.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

A szolgáltató közigazgatás – amelyhez az állampolgárok és a vállalkozások is bizalommal fodulnak ‒ megvalósítása 2010 óta szakaszosan történik – emlékeztetett rá a kormánymegbízott. Ennek a folyamatnak a része, hogy idén január elsejétől egy egységes szervezeti hatáskör kialakításával az első fokú hatósági döntések lekerültek a járási hivatalokhoz. Ezek közül példaként említette az egészségbiztosítási, a piacfelügyeleti és a fogyasztóvédelmi feladatokat.

„Az idei évi változások fő célja a helyi szintek megerősítése” ‒ emelte ki Kállai Mária. Mint mondta, Jász-Nagykun-Szolnok megyében a megszűnt Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal helyi kirendeltsége 41 fővel csatlakozott a kormányhivatalhoz, a megyeszékhelyi járási hivatalok megerősítésével pedig Szolnokon 213-ról 539-re nőtt a munkatársak létszáma.

A Szolgáltató Kormányhivatal alapértékei A Szolgáltató Kormányhivatal modelljét első körben Jász-Nagykun-Szolnok megyében vezették be. Mint azt Kállai Mária elmondta, a kölcsönös bizalom az alapja annak, hogy a szolgálat valóban segítse az ügyfeleket. Ezt a küldetést pedig akkor tudják teljesíteni, ha a hivatalnál a következő négy alapérték mindegyike megvan: szakmai kiválóság, működtetett rendszerek nyilvánossága, partnerség és személyes hitelesség.

Ennek mentén a munkatársakkal szemben további elvárás az erkölcsi feddhetetlenség, az önképzés és tanulás, a felelősségtudat, valamint az ügyfelek tisztelete.

Mint arra a kormánymegbízott rámutatott, ma a vállalkozások számára már nem elég az udvariasság, az emberiesség és a szakmai kiválóság. Ezen túl akkor lesznek elégedettek, ha soron kívül intézhetik ügyeiket, hiszen egy vállalkozó minden egyes percet pénzre tud váltani.

„Fontos, hogy az ügyfeleket partnerként kezeljük, az ügyfél érezze azt, hogy párbeszédet tud folytatni a hivatallal” ‒ hívta fel a figyelmet Kállai Mária.