Öt Facebook-trükk, amit jó tudni

2018. január 9. kedd, 07:22 • www.hirado.huFacebookon, közösségi média, közösségi portál
Áldás vagy átok, mindegy: a Facebookon szinte mindenki jelen van. Akad néhány nehezebben hozzáférhető beállítás, amire érdemes időt szakítani.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

1. „Rejtett” üzenetek elolvasása

Időnként kaphatunk a közösségi portálon olyan üzenetet, amit nem ismerős írt, vagy netán a Facebook (okkal vagy sem) levélszemétnek nézett. Célszerű időként ellenőrizni ezt a nehezen elérhető könyvtárat, mert előfordulhat, hogy nem csak spam van benne.

Megtekintéséhez ezen a címen kell az üzeneteket megnyitni, majd a bal felső sarokban található fogaskerék kattintása után a lenyíló ablakban a „Kapcsolódási kérések”-et választva belépni a „Szűrt kérések megtekintése” könyvtárba.

2. Inkább ne lássa mindenki a fotónkat

A fényképeinket a legegyszerűbben a „Tevékenységnapló”-ban ellenőrizhetjük.

A Facebook nyitóoldalán a vízszintes sávban lefelé mutató nyílra kattintva válasszuk a Tevékenységnaplót, majd a bal oldali menüben a „Fényképek és videók”-at.

A középen megjelenő láthatóság megfelelő opcióját választva, lefelé görgetve az összes kép elérhetőségét szabályozni tudjuk.

3. Kijelentkezés a Facebookról távolról

Előfordulhat, hogy más számítógépén, vagy nyilvános helyen jelentkeztünk be a Facebookra, és elfelejtettünk kijelentkezni.

Kínos, mert így illetéktelen személy a magánéletünkbe nyerhet bepillantást.

Szerencsére a távolról is ki lehet lépni a fiókból.

Kattintsunk az említett lefelé mutató nyílra, válasszuk a „Beállítások”, majd balra a „Biztonság és bejelentkezés” opciót, utána pedig a „Bejelentkezett helyek” alatt keressük meg azt a készüléket, amelyikről ki szeretnénk jelentkezni.

A jobb oldali három pöttyön válasszuk a „Kijelentkezés”-t.

4. Kontrolláljuk mások posztjait az idővonalunkon

Mindenkinek több ismerőse van a Facebookon, mint ahány barátja: nem az összes közlést lehet jó szívvel vállalni az idővonalunkon, ami csak valakinek a billentyűzetéből kijön.

Lépjünk a lefelé nyíl segítségével a „Beállítások” menübe, s ott az „Ellenőrzés” alatt állítsuk be, hogy „ellenőrizzük a bejegyzéseket, amelyekben megjelölnek téged, mielőtt láthatóvá válna a bejegyzés” az idővonalon, illetve a Facebookon.

Már mentesültünk is a borzasztó posztoktól.

5. Egyes bejegyzéssel kapcsolatos értesítések elrejtése

Ha megjelöltek minket egy bejegyzésben, vagy lájkoltuk azt, számolatlanul dőlhetnek az értesítések mások hozzászólásairól.

Amennyiben terhessé válik az ezredik születésnapi jókívánságot olvasni asztali számítógépen és mobilon, akkor keressük meg az adott posztot, kattintsunk a jobb felső sarok három pöttyére, s válasszuk „A bejegyzés értesítéseinek kikapcsolása” opciót.