Sikeres magyar nyelvoktató app tovább erősíti nemzetközi jelenlétét

2018. szeptember 14. péntek, 09:00 • hirado.hu
Közel 800 ezer euró, azaz 250 millió forintnyi tőkebefektetést kapott az angol nyelvtanulás könnyed és szórakoztató formáját kínáló Xeropan.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A program célja, hogy gyakorlati, az életből vett és folyamatosan bővülő témáik segítségével a minden helyzetben jól használható, élő nyelvtudás „ragadjon” a felhasználóikra.
 
Tankönyvi, magolós, idejét múlt tananyagok helyett filmek előzeteseit, TV showk párbeszédeit, híranyagokat dolgoznak fel, hogy a velük tanulók ne egy idegen bolygón érezzék magukat, ha külföldiekkel kell kommunikálniuk. A módszer lényege, hogy anyanyelvi környezetbe helyezik a tanulókat, hozzászoktatják őket az anyanyelvi kiejtés megértéséhez és kognitív gondolkodásra is késztetik őket.

Osztálytermi tanulás helyett személyes nyelvtanár áll mindenkinek a segítségére a nap 24 órájában, játékos, szórakoztató környezetbe csomagolva. Játékos tesztekkel lehet szinteket lépni, jutalmakat szerezni, a beépített szótanuló mini alkalmazás pedig segít a passzív szókincs aktivizálásában. A személyes fejlődésről pedig naprakész statisztika készül.

A szülők kifejezetten örülnek, ha gyerekeik a telefonjukon a Xeropan-t „nyomkodják”, és gyakori, hogy ők maguk is belefeledkeznek, mert rengeteg új, az élő nyelvben használt kifejezést és szófordulatot ismerhetnek meg, amit egyébként csak az anyanyelvi környezetben élve tehetnének meg. A nyelvtanárok, nyelviskolák is felfedezték már az alkalmazást, több helyen az órákon kívüli egyéni gyakorláshoz ezt ajánlják.

A világ 185 országából felhasználókkal rendelkező cég a befektetés segítségével intenzívebb nemzetközi megjelenést tervez. Első lépésként kétszeresére növelték az elérhető nyelvek számát, most pedig a beszédkészséget és a kiejtés fejlesztését forradalmasító, egyedülállóan innovatív funkciót, valamint az iPhone-on és Androidon futó alkalmazás számítógépen is használható változatát készítik.