Új elektromos autóflottát adtak át

Elektromos autókkal bővült a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal flottája, a jármúveket Ugron Gáspár, az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója adta át Román István Szabolcs-Szatmár Bereg megyei kormánymegbízottnak. Az elektromos autók átadására a Megyeháza előtt került sor, két egykori miniszterelnök, gróf Lónyay Menyhért és Kállay Miklós szobrának árnyékában. A kormánymegbízott beszédében elmondta, hogy Lónyay Menyhért nem ismerhette a gépkocsikat, míg Kállay Miklós korában már jelentős mennyiségű üzemanyag fogyott az utakon. Az elmúlt évtizedek fejlődésének eredménye az elektromos autó, melyből két darab Volkswagen e-Golf a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal szolgálatába áll.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

A kormánymegbízott megemlítette, hogy a hivatal flottájában 116 gépjármű van. Eddig nem rendelkeztünk modern, károsanyag-kibocsájtás nélkül működő elektromos autókkal, most pedig egyből kettőt is használatba állíthatunk. A tervek szerint az egyik a Nyíregyházi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályához kerül, míg a másik a Kormányhivatal napi postáját hordja majd ki, hozzájárulva Nyíregyháza légszennyezésének csökkentéséhez – mondta.

Román István hangsúlyozta: a kormányzat is felismerte az elektromos autók fontosságát, állami támogatás és adókedvezmény járhat az elektromos autókhoz. Nyíregyházán több helyen is rendelkezésre áll töltési lehetőség az elektromos autók számára, s a jövőben további töltőpontokat telepítenek.