Újabb virtuális asszisztens hódítaná meg Ázsiát

2017. december 7. csütörtök, 14:00 • www.m2mzona.huLine, mesterséges intelligencia, virtuális asszisztens
A japán üzenetküldő szolgáltató Line saját virtuális asszisztenst fejlesztett, ráadásul saját okoshangszórót is piacra dobott. Arról még keveset tudni, melyik szolgáltató nyerheti meg magának a japán piacot, de az biztos, hogy sokan pályáznak a pozícióra. Line idén nyáron új mesterséges intelligenciát mutatott be, Clova néven. Az applikáció számos csatornán kommunikál majd a felhasználókkal, beleértve egy, az Amazon Echóhoz hasonló hangszórót is.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

A Line beépíti majd üzenetküldő szolgáltatását a Clovába, ellátva azt integrált fizetési lehetőségekkel, telekocsi-szolgáltatással, vásárlási opciókkal, valamint a térségben legnépszerűbb Naver keresőmotorral.

A virtuális asszisztens az aktuális időjárás-jelentés közlésére is képes, tájékoztatja a felhasználót a legfrissebb hírekről, de akár „összetett kérdések” megválaszolására is képes.

A Clova nyár óta elérhető a kapcsolódó okostelefonos applikációból és az október óta megvásárolható Wave hangszórókon. A hangvezérelt készülékek egyszerű dizájnjukkal és fényjelzéses rendszerükkel külsőre jobban hasonlítanak a Google Home-ra, mint az Amazon Echójára.

Idén télen a cég kijelzővel ellátott eszközök piacra dobását is tervezi, bár azt még nem tudni, hogyan működik pontosan a „Smart Display Face”, vagy hogy egyáltalán mire jó, ahogy az eszközök árait sem hozták még nyilvánosságra.

Nem meglepő, hogy a virtuális asszisztensek piacán vezetőnek számító Amazon és Google épp idén októberben, a Wave megjelenése előtti napokban jelentették be, hogy eszközeiket és szolgáltatásaikat elérhetővé teszik a japán piacon is. Tekintve, hogy a Line az ország legnépszerűbb üzenetküldő szolgáltatása, és tekintélyes felhasználói bázissal rendelkezik Thaiföldön, Tajvanban és Indonéziában, így mindhárom vállalat jó esélyekkel indulhat a térség piacáért folytatott versenyben.