Újabb elismerés az eMagyarország Program hivatalos honlapjának

Az eMagyarország Program hivatalos honlapja bizonyult a leginkább felhasználóbarátnak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által meghirdetett versenybe nevezett közel száz honlap közül. A világ mintegy 100 országában minden február második hetének keddjén rendezik meg a Biztonságosabb Internet Napot (Safer Internet Day). A már Magyarországon is hagyományosnak tekinthető esemény célja, hogy az online technológiák és mobil eszközök felelős és biztonságosabb használatára ösztönözzön.

Twitter megosztás
Google+ megosztás
Cikk küldése e-mailben
Cikk nyomtatása

A kampányhoz kapcsolódva a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén először díjazta a leginkább felhasználóbarát weboldalakat. A pályázat a felhasználóbarát online tartalmak fontosságára hívja fel a figyelmet, a tervezőket és fejlesztőket minél könnyebben kezelhető weblapok előállítására bátorítja.

A közel száz résztvevőt mozgósító versenyből ezúttal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakmai felügyelete alatt álló eMagyarország Program hivatalos honlapja (http://emagyarorszag.hu/) került ki győztesen. A második helyezést is kormányzati honlap, a http://palyazat.gov.hu/ érte el, a harmadik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér weboldala (http://www.bud.hu/) lett.

Az eMagyarország Program megújult honlapja (www.emagyarorszag.hu) 2014 decemberében kormányzati kategóriában különdíjat nyert „Az Év Honlapja” pályázaton. Az elismerések hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a honlap – és az eMagyarország Program – elérhesse célját, és minél szélesebb körű tájékoztatást adjon az internethasználat előnyeiről.