Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
64 találat a(z) "adat" cimkére.

Munkahelyi adatkezelés az EU új adatvédelmi rendelete és az új technológiák fényében

2017. szeptember. 22. 11:54
A legújabb technológiákkal visszaélő munkáltatókkal szemben a munkavállalók kiszolgáltatottá válhatnak, ezért indokolt ismételten összemérni a munkáltató jogos érdekeit a munkavállalók személyes adatok védelméhez fűződő jogával – írják a Horváth és Társai DLA Piper Ügyvédi Iroda ügyvédei. Az európai uniós tagállamok adatvédelmi biztosaiból és a tagállami adatvédelmi hatóságok képviselőiből álló 29-es Adatvédelmi Munkacsoport nemrégiben újabb véleményt fogadott el...

Tudná, hova kapjon, ha kibertámadás érné a cégét?

2017. október. 30. 12:00
Mi lenne az első? Az adatokat vagy a cég hírnevét mentené? Kinek szólna először: a kollégáknak és cégvezetőknek, a hatóságoknak vagy az ügyfeleknek? Folyamatosan érkeznek a hírek a különféle biztonsági incidensekről és virtuális betörésekről, így ma már bárki lehet célpont a legnagyobb vállalatoktól kezdve a legkisebb szervezetekig. A NetIQ szerint ezért a biztonsági és egyéb működési folyamatok kialakítása során célszerű azt feltételezni, hogy a kiberbűnözők már...

Szivárognak az adatok? „A fiatalok a hibásak”

2017. március. 16. 21:01
Az elhíresült botrányban az Ex-CIA főnök az Y generációt hibáztatja a kormány adatainak kiszivárogtatásáért. Ahelyett, hogy megvizsgálnák a CIA kiterjedt kémkedési módszereit – amelyet az okostelefonok hackelése is mutat – a kormányzat arra koncentrálta erőfeszítéseit, hogy feltárják, ki szivárogtatta ki az érzékeny dokumentumokat, mutat rá Hubert Csaba információbiztonsági szakértő.

Üzleti előnyöket is hoz a „felejtés joga”

2017. december. 15. 12:00
Rosszul állnak a cégek a felkészülésben: a vállalkozások mindössze 15 százaléka véli úgy, hogy a jövő májusi határidőre teljes mértékben képes lesz megfelelni az új európai uniós adatvédelmi rendelet, a GDPR követelményeinek. Ez derül ki a Deloitte felméréséből. A cégek számára komoly kihívást jelent a felkészülés, bár jelentős üzleti előnyöket is hozhat az átállás az új adatkezelési gyakorlatra.

Tartunk a lopástól, de nem vigyázunk az adatainkra

2016. október. 27. 11:01
A magyarok nem szeretik, ha elmentik a bankkártyájuk adatait, mert félnek, hogy visszaélnek vele, vagy azok illetéktelen kezekbe kerülnek. Otthoni számítógépünk védelménél már nem vagyunk ennyire elővigyázatosak sem a vírusirtók, sem a megfelelő jelszavak tekintetében. A felhasználói feltételek tanulmányozására ugyanakkor különös figyelmet fordítunk, és ha valami számunkra nem tetszőt olvasunk, gyakran inkább le is mondunk a szolgáltatásról – derült ki a Samsung...

Biztonságban vannak az adatai? Megmutatjuk, mennyire nem

2016. október. 15. 13:37
Gyorsteszttel lehet ellenőrizni, hogy az adatvédelmi alkalmazásokkal védett, hitünk szerint jól beállított böngésző fecseg-e rólunk a weben. Az ellenőrzést az Electronic Frontier Foundation (EFF) kutatási projektjével végeztethetjük el. Nem kell telepíteni semmit, csak az alapítvány által működtetett weboldalra, a Panopticlick-re kattintani.

Cáfolja a Yahoo, hogy titokban figyelte kliensei elektronikus leveleit

2016. október. 05. 22:37
Cáfolja a Yahoo internetes óriáscég, hogy titokban figyelte kliensei elektronikus leveleit. A hír, miszerint a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kérésére a cég titokban megfigyelte kliensei e-mailjeit, kedden került napvilágra, s foglalkozott vele a többi között az amerikai közszolgálati rádió (NPR) is.

Úgy táncolt a Yahoo, ahogy a hírszerzés fütyült?

2016. október. 05. 08:27
A Yahoo internetes óriáscég állítólag titokban figyelte az elektronikus levelezéseket az Egyesült Államok belföldi hírszerzése számára. Az információt az amerikai közszolgálati rádió (NPR) közölte. Ebből kiderül, hogy a Yahoo tavaly titokban olyan szoftvert fejlesztett ki, amellyel megfigyelte levelezőprogramja klienseinek bejövő e-mailjeit, s az információkat továbbította a Nemzetbiztonsági Ügynökségnek (NSA). A megfigyelést az NSA kérésére végezte.

Utazás a Big Data körül

2016. november. 27. 22:55
A Nagy Adat napjainkra igencsak divatos kifejezéssé vált, és úgynevezett buzzword lett, amivel a cégek és a felhasználók is jól járhatnak. A Big Data nagy mennyiségű adathalmaz, melyet jórészt online lehet összegyűjteni,és amelyet a vállalkozások elemezhetnek. Ez alapján különféle mintákat, trendeket lehet felfedezni, amelyek segíthetnek hatékonyabbá tenni a döntéshozatalt. A Big Data révén a felhasználói élményt is lehet fokozni, és személyre szabott...

Soha ne cseréljünk ingyenwifin személyes infót

2016. november. 25. 07:01
A wifi hálózatok negyedének egyáltalán nincs jelszavas védelme: minden 4. csak arra vár, hogy feltörjék. 31 millió wifi hotspot elemzése után a Kaspersky Lab arra derített fényt, hogy minden negyedik nem biztonságos és kockázatot jelent a felhasználók személyes adataira. Ez azt jelenti, hogy minden adatforgalom, amely ezeken megy át, beleértve a személyes üzenetek, jelszavak, dokumentumok, könnyedén hozzáférhetőek és felhasználhatóak a hackereknek.

összesen: 64 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7