Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
24 találat a(z) "Adathalászat" cimkére.

Főszabály: ne fizessünk, ha azt írják, ellopták a jelszavunkat

2018. szeptember. 14. 11:00
A legújabb átveréseket nem lehet csupán ésszel elkerülni, de akad pár tanács, amelyek segíthetnek.

Egy kattintásra van az átverős háló

2018. március. 03. 12:00
A pénzügyi adathalász támadások nagy része olyan üzenetek, amelyek olyan weboldalak linkjét tartalmazzák, amelyek legális honlapok hamis verzióira vezetnek.

Milyen veszélyek fenyegetik a kkv-kat?

2018. június. 19. 12:07
Zsarolóvírusok, adathalászok, bitocinbányászok – egy tucatnyi, kézzel foghatatlan, ám valós veszély fenyegeti a kis- és középvállalkozásokat. A súlyos pénzekkel, sőt, rosszabb esetben csőddel záruló incidensek ellen azonban kevesen védekeznek. Mit tehetnek a döntéshozók a veszély csökkentése érdekében? Bencsik Balázzsal, az NKI igazgatójával beszélgettünk.

Adathalász bővítményt találtak a Chrome böngészőben

2018. június. 09. 17:44
A Kaspersky Lab szakértői mindig azt javasolják, hogy csak megbízható és hivatalos forrásból származó alkalmazásokat telepítsünk, de ez nem jelenti azt, hogy ezek az áruházak mentesek lennének a kártékony programoktól. Csupán az a biztos, hogy itt kevesebbet találunk, mint máshol. Habár a Google Play kellően biztonságos, a Chrome Internetes Áruházáról ez nem mindig mondható el.

Egyre gyakoribbak az adathalász támadások

2018. június. 01. 16:30
Tavaly a Kaspersky Lab antiadathalász technológiái több mint 246 millió alkalommal észleltek olyan oldallátogatást, amelyen különböző adathalász módszereket kíséreltek meg. Melyek a leggyakoribbak?

Édesvízi adathalászat, avagy hogy zajlik a gyakorlatban az adatlopás?

2018. július. 17. 13:00
Kicsit megfoghatatlan, kicsit elképzelhetetlen, kicsit túl high-tech – az évszázad fenyegetése, az adathalászat azonban egyszerűbben zajlik a valóságban, mint hisszük. Azt is elmagyarázzuk, hogyan.

Így ismerje fel az adathalász e-mailt 3 lépésben

2018. július. 13. 13:00
Okosan megfogalmazott e-mailek, a megszólalásik az eredetihez hasonlító file-ok – az adathalászok a megtévesztés mestereivé nőtték ki magukat, az avatatlan szem, pedig pillanatok alatt bedől a trükköknek. Mire figyeljünk, és hol keressük az árulkodó jeleket?

Adathalász kísérletre figyelmeztet a hazai bank

2018. február. 27. 07:59
Egy, az interneten terjedő adathalász (phishing) levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg személyes internetbelépéshez szükséges adatokat kicsalni ügyfelektől ‒ hívja fel a figyelmet közleményben a pénzintézet. Mint írják, a levél hamis, és a levélben található hivatkozásra kattintva egy adathalász oldalra jutnak az ügyfelek.

A személyes adatok büntetőjogi védelme

2017. november. 27. 13:41
Ma Magyarországon a személyes adatok általános és büntetőjogi védelmével jelenleg az adatvédelmi törvény, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotörvény) foglalkozik. Az Infotörvény azonban csak az adatvédelem általános fogalomrendszerét és a személyes adatok védelmével kapcsolatos főbb előírásokat határozza meg. Az Infotörvényen kívül ugyanis létezik még számos olyan törvény, szektorális norma, ami...

Itt a legújabb adathalásztrükk

2017. január. 20. 17:07
Január 17-én jelent meg a hír , hogy új módszerrel csaltak ki Gmail-jelszavakat hackerek. Bár nem mindig könnyű elkerülni a bajt, ez esetben a szakemberek szerint kis odafigyeléssel a legtöbb áldozat kivédhette volna az adatlopást. “A hírek szerint a csalók módszere most az volt, hogy feltörtek Gmail-fiókokat és az ott lévő kontaktlistában szereplő címekre küldtek ki adathalászlevelet. A címzettek többsége – az ismerős feladót látva – gyanútlanul megnyitotta az...

összesen: 24 db | 10 db/oldal

1 2 3