Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
4 találat a(z) "agrár" cimkére.

Robotok a mezőgazdaságban: hatalmas fejlődés előtt áll az iparág

2018. augusztus. 31. 11:00
A kutatók becslése szerint az iparág 2016-ban világszinten egymilliárd dolláros forgalmat bonyolított le, és ez az összeg 2020-ra elérheti az 5,7 milliárdot.

Mezőgazdaság 4.0: eljött a digitalizált farmok kora

2018. augusztus. 30. 12:00
Rengeteg olyan földműveléssel kapcsolatos tevékenység létezik, amelyek új látásmódot, megfontolt kezelést vagy az emberek és állatok közvetlen közelében dolgozó, biztonságos robotokat igényelnek.

M2M óvja a növényeket a váratlan körülményektől

2018. augusztus. 28. 11:00
Napjainkban a globális felmelegedés, a túlnépesedés és a természeti katasztrófák mellett sürgető problémát jelent a megfelelő élelmiszerkészletek előállítása és az ellátás biztosítása is. Ezeket a törekvéseket azonban gyakran aláássa a mostoha időjárás, a termények elpusztulása, vagy akár a kártevők megjelenése a földeken.

Agrárvállalkozások infokommunikációs lehetőségei – Infotér elemzés

2011. december. 13. 17:43
Az idei balatonfüredi Infotér konferencia díszvendége Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter volt, aki a megnyitó beszédet is tartotta. Szót ejtett arról, hogy a mezőgazdasági ágazatban milyen informatikai fejlesztések, programok történtek, az állam milyen elektronikus szolgáltatásokat biztosít a gazdáknak. Azt viszont csak érintőlegesen említette meg, hogy az Információs és Kommunikációs Technológiák (IKT) milyen szerepet játszhatnak az agrárium...