Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
5 találat a(z) "agy" cimkére.

Mintegy 1,5 megabájt adatot foglal el az agyban a nyelvismeret

2019. március. 29. 09:00
A Rochesteri és a Kaliforniai Egyetem tudósai, Francis Mollica és Steven Piantadosi a Royal Society Open Science című szaklapban publikált tanulmányukban mutatták be információelméletüket, mellyel leírták az angol nyelv különböző részeinek tárolásához szükséges adatmennyiséget - olvasható a Medical Xpress tudományos hírportálon.

Összekötné az emberi agyat a számítógéppel Elon Musk

2019. július. 19. 10:00
Az emberi agy és a számítógép közötti érintkezési felületet, vagyis interfészt fejlesztő startupjának eddigi munkáját mutatta be Elon Musk kedd este San Franciscóban.

Mesterséges emberi agyat készít egy tudóscsoport

2012. április. 20. 12:34
Az emberi agy komplexitását és képességeit jelenleg semmilyen gép nem tudja felülmúlni. Ez a helyzet lehet, hogy megváltozik a közeljövőben. Kutatók ugyanis arra készülnek, hogy létrehozzanak egy mesterséges emberi agyat, amelyet a világ legerősebb számítógépeként használhatnának. Az összes eddig ismert információt szeretnék felhasználni a működés érdekében, és az így megszerzett adatokat egy kijelzőn jelenítenék meg, ahol molekuláris szinten elemezhetik az...

Dán kutatók legújabb vizsgálata

Nem bizonyítható az agydaganat kialakulása és a mobiltelefon használat közötti kapcsolat

2011. október. 24. 08:14
A legújabb dán kutatás célja az volt, hogy megvizsgálja a központi idegrendszerben kialakuló agydaganatok esélyét a mobiltelefon előfizetők körében. A vizsgálat országos szinten zajlott, a résztvevők 30 évesnél idősebb dán állampolgárok voltak, mindannyian Dániában, 1925 után születtek. Az értékelés a központi idegrendszerben kialakuló agydaganatok észlelésén alapult, melyet a teljes Dán Rákbeteg Nyilvántartás adataival hasonlítottak össze.