Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
44 találat a(z) "Big Data" cimkére.

Big Data a sportban – mérföldkő a szuperteljesítmény elérésében

2018. szeptember. 18. 08:02
A Big Data a sportba is betört. Vajon beférne a világ legnagyobb könyvtárába egyetlen F1-es futam adathalmaza? Hogyan reformálja meg a felkészülést, és milyen hatást gyakorol a teljesítményoptimalizálásra a Big Data? Milyen előnyökkel jár a gyakorlati alkalmazása illetve milyen veszélyek fenyegetik, a Big Data alapokon nyugvó hatékonyságoptimalizálást? Erről beszélgettünk az NKE sportigazgatójával, valamint a Magyar Atlétikai Klub elnökével.

Óvatosan kóstolgatják a cégek a blockchain technológiát

2018. szeptember. 05. 11:00
Éles projekt egyelőre csak töredéküknél fut.

Tippek a Big Data modellek kidolgozásához

2018. szeptember. 04. 09:00
Mivel a Big Data kevésbé kiszámítható, mint a hagyományos adat, így a modellek megalkotása is komplexebb munkát igényel.

Big Datával is szembe lehet szállni a járványokkal

2018. március. 07. 12:00
A Vodafone Alapítvány nemrég egy úttörő program, a Big Data for Good indulását jelentette be Ghánában. A projekt keretében a vállalat összevont adatok felhasználásával segíti a kormányt a járványok nyomon követésében, ezzel elejét véve a tömegjárványok kialakulásának. A program – amely globálisan is az egyik első ilyen jellegű kezdeményezés – összevont, anonimizált adatok segítségével, valós időben fogja követni a népességmozgás trendjeit.

Ipari gyártók a mesterséges intelligencia révén újítanak

2018. május. 28. 09:55
Bár szinte minden nagyvállalat kísérletezik az AI-val, csak néhány képes teljesen újragondolni termékét. Hat iparágban világszerte 500 gyártóvállalat megkérdezésén alapuló Accenture felmérés egyik fontos tanulsága, hogy az AI – különösen mobil számítástechnikával és big data elemzéssel ötvözve – képes befolyásolni a vállalatok alaptevékenységét, a dolgozói- és ügyféltapasztalatokat, vagy akár az üzleti modelleket is.

A Big Data és a VR a profi sportot is átalakítja

2018. május. 01. 08:00
A jövőben a Big Data és a virtuális valóság (VR) is szerves része lehet a sportközvetítéseknek, segítségükkel ugyanis még több szurkolót lehet megnyerni és még izgalmasabb lehet a játék. A csapatok sokféle módon használhatják a begyűjtött adatokat, és az sem utolsó szempont, hogy a VR-technológia nyújtotta előnyökből mind a játékosok, mind a szurkolók profitálhatnak. Íme, néhány érv amellett, hogy a Big Datának és a virtuális valóságnak helye van a profi sportban.

Mindent megtudhat rólunk a PayPal?

2018. június. 04. 10:00
A személyre szabott szolgáltatások kidolgozásában egyre fontosabb szerepet kap a mesterséges intelligencia. Érkezik a Jetlor féle AI, ami még azt is előre látja majd, hogy milyen ruhát vásárolunk.

Adatrobbanás: pezsgő iparággá vált a Big Data

2018. július. 27. 08:30
A Nagy Adat kezelése és elemzése továbbra is a számítástechnikai ipar egyik legdinamikusabb és leggyorsabban fejlődő szegmense.

Mennyit ér a cégeknek az adat?

2018. február. 26. 12:06
Jelentős üzleti értéket hozhatnak az adatok és a rájuk épülő új szolgáltatási piac. Az adat az új olaj – ez az analógia jól szimbolizálja, hogy az adatok milyen mértékben lesznek képesek az üzleti élet megváltoztatására.

Digitális áttörés az egészségügyben

2018. április. 19. 14:00
A tavalyi évben soha nem látott mennyiségű egészségügyi okoseszköz került piacra, ráadásul számtalan tudományos publikáció is megjelent a témában – emelte ki Meskó Bertalan orvosi jövőkutató az M2M Zóna rádióműsorban.

összesen: 44 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5