Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
8 találat a(z) "chatbot" cimkére.

Ez határozza meg a jövő kereskedelmét

2018. szeptember. 26. 11:00
Az interneten vásárlók 64 százaléka hagyja el azonnal az általa böngészett webshopot, ha elakad és rövid időn belül nem kap segítséget –így vevőik több mint felét veszíthetik el a kereskedelmi vállalatok. Abban, hogy ez ne így legyen, egy mesterséges intelligencián alapuló megoldás lehet segítségükre.

Rákattantak a fiatalok a Telenor chatrobotjára

2018. október. 22. 11:00
30 nap alatt több ezren játszottak a "ChatStory – a te sztorid" biztonságosnet-chatbottal.

Legyőzik-e a robotprogramok az emberi hozzáadott értéket?

2018. március. 20. 14:00
A munkaerőpiac globális átalakulása jelentős változásokat hozott a HR szakmában és a toborzás, kiválasztás folyamatában is. Nem kérdés, hogy egészen mást jelent ma HR-esnek lenni, mint néhány évvel ezelőtt: egyre több proaktivitást és szerteágazó tudást is kíván ez a terület. Szigeti Nikoletta, a Profession Services üzletágvezetője szerint már a közeljövőben radikálisan átalakulhat a szakma, ami viszont biztosan megmarad, az a szubjektivitás, az emberi hozzáadott...

Kövessük Facebookon vagy Viberen a csomagot

2018. április. 07. 08:15
Március elsejétől könnyedén figyelhetjük a feladott vagy érkező csomag állapotát. Szükség esetén módosíthatjuk a szállítási adatokat. Az új szolgáltatást Magyarországon elsőként, a Trans-o-flex (TOF) csomagszállító vállalat indította. A TOF Magyarország első olyan csomagszállítója, amely a felhasználói igényeket és piaci trendeket felismerve, chatbot rendszer alkalmazásával könnyíti meg ügyfelei ügyintézését.

Lexi a Pécsi Tudományegyetem hallgatóival együtt tanulja a jogot

Az iLex és az IBM Cloud magyarul beszélő, jogi területen bevethető chatbotot mutatott be

2017. október. 26. 08:53
A Pécsi Tudományegyetem az iLex nemzetközi magyar startuppal karöltve speciális tanfolyamot indított, hogy megismertesse a joghallgatókat a jogászatban használható digitális technológiákkal. A projekt részeként bemutatták a cég Lexi névre hallgató, mesterséges intelligencia alapú (IBM Watson) oktatási eszközét. Lexi egy olyan chatbot, amely magyarul válaszol polgárjogi kérdésekre, a feladata pedig jelenleg az, hogy demonstrálja, minként lehet használni a kognitív...

Magyarul beszélő, jogi területen bevethető chatbotot mutattak be

2017. október. 17. 18:20
Lexi a Pécsi Tudományegyetem hallgatóival együtt tanulja a jogot. A projekt részeként bemutatták a cég Lexi névre hallgató, mesterséges intelligencia alapú oktatási eszközét. Lexi egy olyan chatbot, amely magyarul válaszol polgárjogi kérdésekre, a feladata pedig jelenleg az, hogy demonstrálja, miként lehet használni a kognitív technológiákat a jog területén.

Mesterséges intelligenciával toboroz fiatalokat a MOL

2017. március. 30. 09:38
Chatbotot vetnek be, hogy a fiatal felhasználók hasznos információkat kaphassanak a vállalat toborzó programjáról, a GROWWW-ról. A chatbot olyan eszköz, amelynek üzenetet lehet küldeni és az üzenetnek megfelelően válaszol. A botok alapvetően a mesterséges intelligenciát ötvözik az emberi interakcióval.

Mesterséges intelligenciák piacán terjeszkedik egy magyar alapítású cég

2017. augusztus. 08. 07:14
Az MI és a chatbotok (beszélgető robotok) piacán terjeszkedik a Magyarországon alapított, de 10 év alatt nemzetközi nagyvállalattá nőtt LogMeIn, amely felvásárolta a digitális önkiszolgáló szolgáltatásokat és virtuális asszisztenseket fejlesztő Nanorepet.