Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
5 találat a(z) "Digitális Agrár Stratégia" cimkére.

Már folyik a Digitális Agrár Stratégia társadalmi vitája

2018. március. 22. 10:28
A digitális technológiák jelentősen hozzájárulnak az élelmiszer-gazdaság hatékonyságának és jövedelmezőségének növeléséhez – fogalmazott Czerván György az I. PREGA Start konferencián, Nagykátán. Az agrárgazdaságért felelős államtitkár hozzátette: már folyik a Digitális Agrár Stratégia társadalmi vitája is. A precíziós gazdálkodás bevezetéséhez mutattak be gyakorlati megoldásokat az I. PREGA START Konferencia és Gazdafórum előadói Nagykátán. Az Agroinform.hu...

Elkészült hazánk Digitális Agrár Stratégiája, ami teljes mértékben átformálja az ágazatot

2018. március. 12. 20:13
Önvezető traktorok, talajnedvesség-szintet jelző eszközök, forradalmi átalakulások – a tavasszal kormány elé kerülő stratégia nem kisebb célkitűzéssel, mint az ágazat megreformálásával indul útjának. Az előrejelzések pozitívak. De miként reagálnak a digitális átalakulásra a gazdák, és milyen lehetőségeket rejt magában az Európában is toplistásnak számító stratégia?

Digitális Jólét Program 2.0 - áttörés a digitális fejlesztésekben

2017. július. 20. 12:48
A kormány, széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetést követően, az 1456/2017. (VII. 19.) Korm.határozattal döntött a Digitális Jólét Program kibővítéséről, a Digitális Jólét Program 2.0 elfogadásáról. A több mint 20 új fejlesztési programot tartalmazó stratégia a magyar gazdaság, az állami működés és a magyar társadalom digitális fejlesztésének szinte valamennyi területén megfogalmazza a digitalizációt támogató programokat.

Új magyar agrárinformatikai eszköz a gazdák szolgálatában

2017. április. 11. 08:00
A mezőgazdálkodás során elvégzendő feladatok komplexitása nem csupán a nagygazdálkodókank, hanem a kisebb területet művelőknek is indokolja az intelligens feladatkiosztó megoldások alkalmazását. A magyar Digitális Agrár Stratégia megállapítása szerint a hazai agrárágazatban pusztán a modern informatikai eszközök alkalmazása 10-30 százalékos hatékonyságnövekedést eredményezhet.

Együttműködés a magyar agrárium digitalizációjáért

2016. december. 07. 08:06
A Digitális Agrár Stratégia mentén megtartotta első közös munkaülését az IVSZ Agrárinformatikai munkacsoportja és az AgroIT Klaszter. A két szervezet együttműködésének fókuszában a magyar agrárium előtt álló legfontosabb digitális teendők állnak. A résztvevők az ülésen megvitatták a stratégia legfontosabb pilléreit, meghallgatták az Agrárgazdasági Kutató Intézet agrárinformatikai kutatásának eredményeit, valamint a jövő évi PREGA konferencia terveit.