Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
4 találat a(z) "Digitális Agrár Stratégia" cimkére.

Elkészült hazánk Digitális Agrár Stratégiája, ami teljes mértékben átformálja az ágazatot

2018. március. 12. 20:13
Önvezető traktorok, talajnedvesség-szintet jelző eszközök, forradalmi átalakulások – a tavasszal kormány elé kerülő stratégia nem kisebb célkitűzéssel, mint az ágazat megreformálásával indul útjának. Az előrejelzések pozitívak. De miként reagálnak a digitális átalakulásra a gazdák, és milyen lehetőségeket rejt magában az Európában is toplistásnak számító stratégia?

Digitális Jólét Program 2.0 - áttörés a digitális fejlesztésekben

2017. július. 20. 12:48
A kormány, széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetést követően, az 1456/2017. (VII. 19.) Korm.határozattal döntött a Digitális Jólét Program kibővítéséről, a Digitális Jólét Program 2.0 elfogadásáról. A több mint 20 új fejlesztési programot tartalmazó stratégia a magyar gazdaság, az állami működés és a magyar társadalom digitális fejlesztésének szinte valamennyi területén megfogalmazza a digitalizációt támogató programokat.

Új magyar agrárinformatikai eszköz a gazdák szolgálatában

2017. április. 11. 08:00
A mezőgazdálkodás során elvégzendő feladatok komplexitása nem csupán a nagygazdálkodókank, hanem a kisebb területet művelőknek is indokolja az intelligens feladatkiosztó megoldások alkalmazását. A magyar Digitális Agrár Stratégia megállapítása szerint a hazai agrárágazatban pusztán a modern informatikai eszközök alkalmazása 10-30 százalékos hatékonyságnövekedést eredményezhet.

Együttműködés a magyar agrárium digitalizációjáért

2016. december. 07. 08:06
A Digitális Agrár Stratégia mentén megtartotta első közös munkaülését az IVSZ Agrárinformatikai munkacsoportja és az AgroIT Klaszter. A két szervezet együttműködésének fókuszában a magyar agrárium előtt álló legfontosabb digitális teendők állnak. A résztvevők az ülésen megvitatták a stratégia legfontosabb pilléreit, meghallgatták az Agrárgazdasági Kutató Intézet agrárinformatikai kutatásának eredményeit, valamint a jövő évi PREGA konferencia terveit.