Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
5 találat a(z) "digitális kultúra" cimkére.

Ön itt áll – Cégek a digitalizációs térképen

2018. június. 11. 14:00
A digitalizáció ma a kis- és középvállalatok hatékonyságának nagy teljesítményű motorja. Ha sikerül beépíteni a működésbe, hamar lekörözhetőek vele a digitális evolúció startvonalán ragadt versenytársak. De a szintlépéshez tudnunk kell, honnan is indulunk – ebben lehet segítségünkre a Microsoft Magyarország online kérdőíve.

A digitális kultúra jövője – interjú Rab Árpáddal

2017. július. 27. 11:06
Rab Árpád szociológus az InfoParlament találkozóján mondta el véleményét az online zaklatással, és a digitális kultúrával kapcsolatban. A kerekasztal-beszélgetések főbb témája a kiberbiztonság volt, amely nagyban meghatározza majd a digitális kultúránk jövőjét is.

Navracsics Tibor: Új műveltség elsajátítására van szükség

2017. április. 18. 07:06
Új műveltség elsajátítására van szükség – mondta Navracsics Tibor a Digitális Munkaerőpiac 2017 konferencián. Az oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős uniós biztos szerint a digitális kultúra magasabb szintű elsajátítása egy társadalom számára a versenyképesség záloga.

Hogyan tanulnak a digitális kor gyermekei?

2013. április. 08. 12:11
Másként tanulnak a most iskolába kerülő gyerekek, akik már egy digitális világba születtek bele - mondta az InfoRádiónak Gyarmathy Éva pszichológus. A szakember szerint a tanárok többsége nem tud mit kezdeni a helyzettel. Hozzátette: a most iskolába jelentkező gyerekek nem buták, csupán más módszerekkel kellene őket oktatni.

Irodalom és digitális kultúra Szigligeten

2012. augusztus. 03. 14:31
A József Attila Kör Irodalmi Egyesület 2011. augusztus 28. és szeptember 2. között, 24. alkalommal rendezi meg hagyományos irodalmi táborát a szigligeti Alkotóházban. Az idei tábor kiemelt témája az irodalom és a digitális kultúra kapcsolata lesz. Ebben a témakörben a kerekasztal-beszélgetések az e-könyvek helyzetét, jövőjét, a szerzőiség és a szerzői jog 21. századi kérdéseit, valamint a digitális archívumok, könyvtárak és múzeumok kihívásait mutatják be a...