Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
11 találat a(z) "digitális technológia" cimkére.

A digitális világról tartottak konferenciát Zalakaroson

2018. január. 18. 21:34
Minden iparágban a digitális technológiák lesznek a legfontosabbak a következő években, ezt jelenti a negyedik ipari forradalom – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az Élni és dolgozni a digitális világban címet viselő zalakarosi konferencián.

Lexi a Pécsi Tudományegyetem hallgatóival együtt tanulja a jogot

Az iLex és az IBM Cloud magyarul beszélő, jogi területen bevethető chatbotot mutatott be

2017. október. 26. 08:53
A Pécsi Tudományegyetem az iLex nemzetközi magyar startuppal karöltve speciális tanfolyamot indított, hogy megismertesse a joghallgatókat a jogászatban használható digitális technológiákkal. A projekt részeként bemutatták a cég Lexi névre hallgató, mesterséges intelligencia alapú (IBM Watson) oktatási eszközét. Lexi egy olyan chatbot, amely magyarul válaszol polgárjogi kérdésekre, a feladata pedig jelenleg az, hogy demonstrálja, minként lehet használni a kognitív...

A vállalatok még nem tudnak jól élni a digitális átalakulás nyújtotta lehetőségekkel

2017. március. 02. 09:28
A cégvezetők számára jelenleg nagy kihívás a digitális technológiában rejlő lehetőségek megragadása, azok beillesztése a vállalati kultúrába, a vállalkozások csak nagy nehézségek árán képesek értékteremtésre, mégis figyelmen kívül hagyják a technológia és az emberi tényező alapvető integrálásának kérdését - állapította meg felmérésében a PricewaterhouseCoopers (PwC). A nemzetközi tanácsadó cég tizedik alkalommal végezte el Digitális IQ felmérését, amelyben az...

A Bosch egyedülálló digitális logisztikai központot épít Hatvanban

2017. július. 13. 16:43
A közép-európai térségben egyedülálló, teljes egészében a legmodernebb, digitális technológiákra épülő logisztikai központot hoz létre a Bosch Hatvanban - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a német iparvállalat vezetőivel Stuttgartban folytatott tárgyalásai után.

Leginkább utazásra költenek az interneten a magyarok

2017. február. 09. 18:16
Mindinkább elmosódik a hagyományos és az online vásárlói platformok közötti határ. Azok a fogyasztók, akik korábban már szereztek be tartós terméket vagy szolgáltatást az interneten, jellemzően hajlamosabbak még több pénzt elkölteni a világhálón. A többi között ez derül ki a Nielsen globális e-kereskedelemmel kapcsolatos felméréséből. A boltokban használatos, vásárlásösztönző digitális technológiák népszerűsége is emelkedik, valamint a fogyasztók nyitottak az...

Megállapodtak az online tartalomszolgáltatások Európán belüli hordozhatóságáról

2017. február. 08. 14:36
A várakozások szerint lehetővé válik, hogy az európai uniós polgárok az EU-n belül bárhol igénybe vehessék filmekre, videojátékokra vagy zenei szolgáltatásokra vonatkozó előfizetéseiket. Az Európai Unió Tanácsa, az Európai Parlament és az Európai Bizottság között létrejött egyezség értelmében a fogyasztók az EU-n belül ugyanúgy hozzáférhetnének a megvásárolt online tartalomszolgáltatásokhoz, mint otthonukban.

Pán-európai startup verseny

2016. május. 29. 22:02
Fiatal, növekedési fázisban lévő vállalkozások számára hirdet idén harmadik alkalommal 250 ezer euró összdíjazású pán-európai startup versenyt az EIT Digital - közölte az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Digital budapesti regionális központja az MTI-vel.

A tervezői gondolkodásmód a kulcs a sikerhez?

2016. december. 27. 10:31
Tízből nyolc vállalat tervezi az úgynevezett "design thinking" vagyis a tervezői gondolkodásmód bevezetését vállalati döntéseiben. Ez az innovatív megközelítés az, amelynek segítségével olyan vállalatok, mint az Apple, Coca-Cola, IBM, Nike, Procter&Gamble és Whirlpool az elmúlt évtizedben több mint 200 százalékkal tudták túlszárnyalni az S&P 500 indexet.

A fiatal vállalkozók már a neten bankolnak

2014. október. 27. 08:16
Egyre népszerűbbek a cégek körében az elektronikus banki szolgáltatások, amelyeket a kis- és középvállalkozások immár 40 százaléka használ rendszeresen. Ugyanakkor – noha népszerűségük gyorsan nő – még mindig csupán minden ötvenedik vállalkozás használja rendszeresen a mobiltelefonról elérhető banki alkalmazásokat. Emellett a kis- és középvállalkozások bankolási szokásainál egyre nagyobb a generációk közötti szakadék. Így az idősebb vállalkozók többsége továbbra...

Legtöbb kereskedő használja a digitális technológiát

2014. január. 21. 01:38
A vezető kiskereskedői láncok 85 százaléka rendelkezik olyan értékesítési eszközzel, amely a digitális technológiára épül, és 87 százalékuk működtet webáruházat - közölte felmérése eredményét a CBRE nemzetközi ingatlan tanácsadó hétfőn az MTI-vel. A tanácsadó 50 vezető nemzetközi kiskereskedelmi lánc bevonásával végezte el a felmérést, amely kitért arra is, hogy miként hat a digitális technológia alkalmazása az üzlethelyiségek bérletére.

összesen: 11 db | 10 db/oldal

1 2