Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
47 találat a(z) "drón" cimkére.

Vészhelyzetek a levegőben – Egyre sürgetőbb a drónszabályozás

2018. november. 28. 10:25
Sürgős szükség van a szabályozás minél előbbi megalkotására, mert ma a drónok veszélyeztetik a légi közlekedést, felderíthetetlenek és irányíthatatlanok – mondta Szepessy Kornél, a HungaroControl vezérigazgatója egy szakmai konferencián.

Drónokat is használ az E.ON a hálózati hibák felderítésére

2018. november. 20. 10:00
Az E.ON öt üzemében kezdték meg a dróntechnológia alkalmazását a szakemberek. Az energiavállalat célja, hogy szakértői tudását és tapasztalatát a dinamikusan fejlődő technológiai innovációk alkalmazásával ötvözze.

Önvezető drónokkal gyűjtenek adatokat az óceánról Ausztráliában

2018. március. 23. 16:00
Az ausztrál kormány tudományos ügynöksége (CSIRO) pénteken jelentette be, hogy a Saildrones elnevezésű dróncsoport akár 12 hónapon keresztül is képes megfigyeléseket végezni. Az autonóm drónok mérik a hőmérsékletet, vizsgálják a tengeri élővilágot, a víz sótartalmát és a vízfelszíni karbontartalmát.

A Google munkatársai petícióban kérik, a cég többé ne működjön együtt a Pentagonnal

2018. május. 16. 10:00
A Google internetes óriáscég munkatársainak többsége petícióban kérte a vállalatvezetéstől, hogy a továbbiakban ne működjön együtt az amerikai védelmi minisztériummal. Kedd estig a munkatársak közül több mint négyezren írták alá a kérvényt, amelyet három hónappal korábban kezdtek el körbeadni a vállalaton belül. A beadványban azt kérik, hogy a cég a továbbiakban maradjon ki a "háborús kereskedésből", vagyis szüntesse be az együttműködést a Pentagonnal. Konkrétan:...

Drónkövető technológiával védené az égboltot a Vodafone

2018. február. 21. 18:00
A vállalat bejelentette, hogy elkezdték tesztelni a világ első légi irányítási drónkövető és biztonsági megoldását.

Mire készüljenek a drónozók?

2018. február. 16. 16:00
Világszerte és idehaza is körvonalazódik a drónszabályozás, egységes szabályokról viszont korántsem lehet beszélni.

Először szállítottak drónnal vakcinát egy távoli szigetre

2018. december. 27. 10:00
Vanuatu egy kis szigetén élő kisbaba lett az első ember, aki drónnal szállított vakcinát kapott. A csendes-óceáni sziget nehezen elérhető pontjára az UNICEF küldött oltóanyagot a távirányított eszközzel - számolt be róla a BBC News.

Szárnyal a drónipar: épp ezért mielőbbi szabályozásra lenne szükség

2018. december. 07. 12:00
Egyre sürgetőbb lenne egy rugalmas, ugyanakkor minden érintett jogát tiszteletben tartó szabályozás a pilóta nélküli repülők használata érdekében.

Uniós tárgyalók a drónok és üzemeltetőik azonosíthatóságát előíró jogszabályról egyeztek meg

2017. november. 30. 16:06
Az Európai Parlament és az Európai Bizottság tárgyalói a drónok használatával összefüggésben a biztonságot és az azonosíthatóságot előíró jogszabályok bevezetéséről egyeztek meg Brüsszelben csütörtökön. Az uniós parlament sajtószolgálatának tájékoztatása szerint az elfogadott jogszabálytervezet elsődleges célja, hogy egységes uniós biztonsági előírásokat hozzanak létre drónok gyártására és használatára vonatkozóan.

Drónok felderítésére alkalmas szenzorrendszert fejleszt az Antenna Hungária

2017. november. 25. 08:34
Drónok, azaz a kisméretű pilótanélküli eszközök felderítését, mozgási pályáját meghatározni és követni képes komplex szenzorrendszer kifejlesztésébe kezdett az Antenna Hungária Zrt., a cég a 1,5 milliárd forint költségvetésű beruházáshoz 1 milliárd forintot meghaladó vissza nem térítendő uniós támogatást nyert - közölte a cég az MTI-vel. A fejlesztés végeredménye egy működő műszaki mintarendszer, amely számos elemében prototípus szintű összetevőkből épül fel,...

összesen: 47 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5