Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
9 találat a(z) "e-sport" cimkére.

Nemcsak a húszéveseké az e-sport világ

2019. március. 12. 11:00
Világszerte egyre nagyobb iparággá növi ki magát az e-sport, ami már nemcsak nemzetközi, hanem hazai szinten is népes rajongótáborral rendelkezik. Globálisan több mint 380 millióan, míg Magyarországon 3,7 millióan játszanak alkalmanként vagy rendszeresen online játékokkal. Emellett több mint 425 ezerre tehető azok száma, akik ezt már versenyszerűen űzik. Az e-sport hazai fejlődését támogató K&H szerint a játék kortól független.

Már hivatásos e-sportolókat és drónpilótákat is képeznek Kínában

2019. május. 10. 11:00
A pekingi kormány több mint egy tucat új szakmát ismert el hivatalosan. A gyakorlati okokon felül ezzel azon szándékukat is ki szerették volna fejezni, hogy a technológiai szektor valamennyi szegmensében vezető szerepre törnek, legyen az mesterséges intelligencia (AI), Dolgok Internete (IoT) vagy akár az e-sport.

Infotér Konferencia 2018: Virtuális örökrangadó, avagy e-sport a pályán

2019. február. 20. 10:59
Az e-sport egyre nagyobb teret hódít az online berkeken belül. Sőt, olyannyira népszerűvé vált, hogy külön rangadókat, versenyeket rendeznek. A konferencián egy Fradi-MTK virtuális rangadónak lehettünk részesei.

Big Data a sportban – mérföldkő a szuperteljesítmény elérésében

2018. szeptember. 18. 08:02
A Big Data a sportba is betört. Vajon beférne a világ legnagyobb könyvtárába egyetlen F1-es futam adathalmaza? Hogyan reformálja meg a felkészülést, és milyen hatást gyakorol a teljesítményoptimalizálásra a Big Data? Milyen előnyökkel jár a gyakorlati alkalmazása illetve milyen veszélyek fenyegetik, a Big Data alapokon nyugvó hatékonyságoptimalizálást? Erről beszélgettünk az NKE sportigazgatójával, valamint a Magyar Atlétikai Klub elnökével.

Pénzdíjas e-sportbajnokság lesz Budapesten a hét végén

2018. március. 21. 06:21
Péntektől vasárnapig a BOK Sportcsarnokban rendezik a V4 Future Sports Festival pénzdíjas e-sportbajnokságot és -konferenciát. A szervezők közleménye szerint a nagyszabású rendezvény az első ilyen jellegű lesz Magyarországon. Emlékeztetnek rá, hogy az e-sport készségeket fejleszt, gondolkodásra és gyors reakciókra késztet, valamint sikerélményt is ad. Szellemi és technikai sportnak is nevezhető, a megkívánt képességek tekintetében talán a Forma–1-hez hasonlítható...

E-sport: kevesek szórakozásából feltörekvő iparág?

2018. június. 28. 10:00
Egyre nagyobb az érdeklődés Magyarországon a versenyszerűen játszott videojátékok és az e-sport iránt.

Infotér Konferencia 2018 – Hodozsán Dániel előadása

2018. december. 10. 08:49
Hogy lesz a Fortnite-ból, a CS-ből vagy a LOL-ból sport? Valószínűleg a világ gamereinek álma válik valóra, hogy a számítógép előtt ücsörgést spottá léptették elő, ám a téma szakértője, előadásában igyekszik a kétkedőket is meggyőzni arról, hogy az e-sport miért jó, és arra is rávilágít, mi is ez pontosan.

Merre tart a hazai e-sport? – panelbeszélgetés

2018. december. 10. 08:27
A napjainkban egyre népszerűbbé váló e-sport megosztja a véleményeket. Az Infotér Konferencia panelbeszélgetésén azonban minden kényes kérdés megvitatásra került, ahogy a szakértők arról is képbe helyezték a nézőket, hogy milyen jövő vár az e-sportolókra.

Fordulópont lehet az idei év az információs társadalomban

2017. október. 11. 09:59
Az e-sport rendkívüli népszerűségnek örvend szerte a világon, Amerikában például a hagyományos sportközvetítések nézettségének zuhanását hozta videójátékokra épülő sport. 2018-ra Magyarországon is átlépheti az egymillió dollárt az e-sportból származó bevétel, azonban ahhoz, hogy hazánk is komolyan bekapcsolódhasson a nemzetközi e-sport vérkeringésébe, a fiatalok digitális oktatására, a képzéshez kapcsolódóan pedig az infokommunikációs infrastruktúra jelentős...