Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
80 találat a(z) "Európai Bizottság" cimkére.

Palkovics: nőttek az egy tanulóra jutó abszolút források is

2017. március. 24. 08:50
Az oktatási államtitkár szerint már látszanak az új típusú tanárképzés eredményei, egyre többen jelentkeznek osztatlan képzésre, és az elmúlt időszakban nőttek az egy tanulóra jutó abszolút források is. Palkovics László csütörtökön az Európai Bizottság 2017. évi országjelentésről rendezett budapesti konferenciájának panelbeszélgetésén a PISA-eredmények romlásával összefüggésben az egyes iskolatípusok erőteljes hatását emelte ki.

Időkorlátozás nélküli ingyenes roamingszolgáltatásra tett javaslatot az Európai Bizottság

2016. szeptember. 22. 08:46
Időkorlátozás nélküli ingyenes roamingszolgáltatásra tett javaslatot az Európai Bizottság - jelentette be Andrus Ansip digitális piacért felelős uniós biztos szerdán Brüsszelben. Andrus Ansip kijelentette, a 2017. június 15-től hatályos szabályozás értelmében megszűnik a roamingdíj az uniós ügyfeleknek az Európai Unió területén, a bizottság javaslata szerint időkorlát alkalmazása nélkül, minden szolgáltatónak az otthoni díjazást kell biztosítania minden...

Hasonlóképp látja a gazdaság helyzetét a magyar kormány és az Európai Bizottság

2016. november. 11. 12:04
Hasonlóképp látja a gazdaság helyzetét a magyar kormány és az Európai Bizottság (EB) - mondta a nemzetgazdasági miniszter Valdis Dombrovskisszal, az EB euróért és szociális párbeszédért felelős alelnökével folytatott megbeszélést követően csütörtökön Budapesten. Varga Mihály hozzátette: a gazdasági növekedést a magyar kormány optimistábban ítéli meg a bizottságnál, a fiskális, pénzügyi pozíciókat viszont hasonlóképp értékelik.

A szólásszabadságot féltik a netes cégekkel aláírt kódex miatt

2016. június. 01. 16:55
Aggasztják a szakértőket és az aktivistákat az Európai Bizottság (EB) online gyűlöletbeszéd visszaszorítását célzó új magatartási kódexéhez hasonló, az internetes szólásszabadságot korlátozó trendek, amelyek szerintük kormányzati döntési jogköröket adnak a magánvállalatok kezébe. Az Európai Bizottság szigorú kötelezettségvállalásokkal járó új magatartási kódexét kedden a Facebook, a Twitter, a YouTube és a Microsoft amerikai internetes óriásvállalat is aláírta. A...

Innovációs EU-rangsor: Magyarország nincs előkelő helyen

2016. július. 15. 08:57
Az Európai Bizottság közreadta az európai innovációs eredménytábla, a regionális innovációs eredménytábla és az Innobarométer 2016. évi adatait. A vizsgált időszakban az EU csökkentette hátrányát Japánnal és az USA-val szemben, Svédország visszaszerezte vezető pozícióját az unión belül, a legnagyobb mértékű fejlődést pedig Lettország érte el az innováció terén.

Kiberbiztonság: 1,8 milliárd eurót „mozdítana meg” az Európai Bizottság

2016. július. 06. 08:12
Új, kiberbizonsági köz-magán társulást hozott létre az Európai Bizottság, amelynek köszönhetően 2020-ig várhatóan 1,8 milliárd euró értékű beruházás valósul meg. A lépés azon új kezdeményezések sorába illeszkedik, amelyek felkészültebbé teszik Európát a kibertámadásokkal szemben, és javítják az európai kiberbiztonsági ágazat versenyképességét – olvasható a bizottság közleményében.

Csepreghy: az EB is kiállna a kohéziós források 2020 utáni fenntartásáért

2016. január. 27. 21:35
Áttörésnek nevezte a visegrádi négyek hét eleji prágai találkozóján történteket Csepreghy Nándor, ahol szavai szerint az Európai Bizottságot sikerült meggyőzni arról, hogy van értelme a kohéziós politika folytatásának. A kohéziós politika kérdése az európai napirenden most kezd érdekessé válni, a 2020 utáni szabályozás meghatározása most aktuális - jegyezte meg a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára...

Uniós békéltető honlap indul

2016. február. 16. 17:20
A fogyasztók és vállalkozások közötti, online adásvétellel vagy szolgáltatással összefüggő viták rendezését szolgálja a február 15-étől elérhető uniós békéltető honlap, amelynek kezelésében Magyarországon a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Budapesti Békéltető Testület segít. A honlap megoldást kínál minden olyan ügy rendezésére, amelyet online megrendelés előzött meg - hívta fel a figyelmet a békéltető testület hétfőn. A közlemény szerint az...

Indul az EU ingyenes, új navigációja

2016. december. 14. 18:18
Elindítja kezdeti szolgáltatásait csütörtökön az Európai Unió saját műholdas navigációs rendszere, a Galileo a közigazgatási szervek, a vállalkozások és a lakosság számára. Az Európai Bizottság arról számolt be, hogy a Galileo ingyenes navigációs, illetve hely- és időmeghatározási szolgáltatást fog nyújtani, amely a rendszer jeleit használó, autókba vagy okostelefonokba épített chipekkel vehető majd igénybe.

Brüsszel jóváhagyta, hogy a Microsoft felvásárolja a LinkedInt

2016. december. 08. 08:32
Bizonyos feltételekkel jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy a Microsoft felvásárolja a szakmai kapcsolatok ápolására szakosodott LinkedIn üzleti közösségi hálózatot - jelentette be szerdán a brüsszeli testület. Az amerikai számítástechnikai óriásvállalat júniusban jelentette be, hogy 26 milliárd dollárért megvásárolja a LinkedInt, amely az akkori tájékoztatás szerint az akvizíciót követően is megőrzi márkanevét, önállóságát és vállalati kultúráját.

összesen: 80 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8