Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
156 találat a(z) "gazdaság" cimkére.

A korlátolt felelősség nem mentség

2019. január. 24. 13:00
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által indított perek nyomán akár „korlátlanul” is felelősségre vonhatók a vállalkozások vezetői.

Varga Mihály: jól teljesít az online számla-rendszer

2019. január. 08. 12:00
Az online számla-rendszer indulása óta eltelt fél év alatt bebizonyosodott, hogy segítségével szinte azonnal kiszűrhetőek a csalárd gazdálkodók, a kormány legújabb gazdaságfehérítő eszköze nemcsak a jogkövető vállalkozásokat segíti, hanem az államkassza bevételeire is jótékonyan hat - mondta Varga Mihály az MTI-nek.

Új korszak kezdődik a béren kívüli juttatások piacán

2019. január. 04. 12:00
Az Erzsébet-utalványok forgalmazásának beszüntetése sem veszi el a munkaadók kedvét a béren kívüli juttatásoktól: nagy részük a megszokott módon adja ezeket továbbra is munkavállalóinak azzal együtt, hogy a juttatások meghatározott körére 2019-től nem érvényes a korábbi adókedvezmény.

A Brexit az online vásárlókat is kiszakítja a jóból

2019. február. 25. 12:00
Komoly meglepetéseket hozhat a Brexit azok számára, akik az Egyesült Királyságból rendelnek terméket az interneten keresztül, mivel jelentősen nőhetnek a költségek és az adminisztratív tennivalók is - hívja fel a figyelmet a Deloitte.

Mérséklődött a lánctartozás a vállalkozások szerint

2019. február. 15. 09:00
A vállalkozások tapasztalatai alapján tavaly mérséklődött a lánctartozás, leginkább a közepes méretű cégeket és az építőipart érinti a probléma -derül ki a Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) közleményéből.

Parragh László: nem lesz messze az idei GDP-növekedés a 4 százaléktól

2019. február. 06. 12:00
Az idei gazdasági (GDP) növekedés nem lesz messze a 4 százaléktól - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kedden Békéscsabán, a megyei kamara évadnyitó gazdaságpolitikai fóruma előtt az MTI érdeklődésére.

Parragh: a digitalizációra fel kell készíteni a gazdasági szereplőket

2019. február. 01. 11:00
A digitális világra és a digitalizációra az embereket és a gazdasági szereplőket fel kell készíteni, hogy bátran használják az eszközöket és a tudást - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke csütörtökön Kecskeméten.

Varga: Magyarország minél nagyobb arányban részesedjen a digitalizáció előnyeiből!

2019. április. 17. 11:00
A kormány azt szeretné elérni, hogy Magyarország minél nagyobb arányban részesedjen a digitalizáció előnyeiből - mondta a pénzügyminiszter az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Informatika-tudományi Szekciójának megnyitóján, kedden Budapesten, az Óbudai Egyetemen.

A vártnál jobban bővülhet a magyar gazdaság

2018. szeptember. 26. 10:00
Javított növekedési előrejelzésén a GKI: a korábbi 4 százalékról 4,2 százalékra emelte idei GDP-prognózisát, és úgy véli, az ennél kissé gyorsabb növekedésnek nagyobb az esélye, mint az alacsonyabbnak. Jövőre pedig 3,2 százalékos növekedést várnak.

Erősödik a kelet-közép-európai együttműködés

2018. szeptember. 06. 12:30
A kelet-közép-európai régió gazdasági és társadalmi fejlődése elengedhetetlen az eredményes európai kohéziós politikához – mondta Varga Mihály. A pénzügyminiszter közölte, – egyebek mellett – a stratégia a versenyképesség, aa közlekedési és digitális infrastruktúra lősegítheti a régió fejlődését.

összesen: 156 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11