Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
25 találat a(z) "GDP" cimkére.

Parragh László: nem lesz messze az idei GDP-növekedés a 4 százaléktól

2019. február. 06. 12:00
Az idei gazdasági (GDP) növekedés nem lesz messze a 4 százaléktól - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kedden Békéscsabán, a megyei kamara évadnyitó gazdaságpolitikai fóruma előtt az MTI érdeklődésére.

Palkovics: Magyarország 2020-ra a GDP 1,8 százalékát akarja kutatásfejlesztésre költeni

2018. szeptember. 07. 13:00
Magyarország 2020-ra a bruttó hazai termék (GDP) 1,8 százalékát akarja kutatás-fejlesztésre költeni - mondta az innovációs és technológiai miniszter csütörtökön, az 56. közgazdász-vándorgyűlésen Debrecenben.

GKI: idén is 4 százalék körül bővülhet a magyar gazdaság

2018. március. 06. 12:00
Tavaly a vártnál gyorsabban, 4 százalékkal bővült a magyar gazdaság, ami jóval magasabb az EU 2,6 százalékos átlagánál, a régióban azonban csak közepes ütem. A növekedés idén is megközelítheti a 4 százalékot ‒ közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel. A beruházások tavalyi 17 százalékos növekedése idén közel felére lassul, a fogyasztás 4 százalék feletti emelkedése lényegében fennmarad. Bár tavaly az államháztartási folyamatok jelentősen eltértek az...

A BMW-gyár 250 milliárd forinttal emelheti a GDP szintjét

2018. augusztus. 17. 09:45
Az utóbbi idők egyik legjelentősebb híre volt a hazai autóipar számára a BMW bejelentése, miszerint Debrecen mellett egy négyszáz hektáros területen épít gyárat. A tervek szerint a termelés felfuttatása után, csaknem ezer alkalmazottal évente akár 150 ezer hagyományos és elektromos autó előállítására is alkalmas lesz az üzem. A hír nem csak a keleti országrész munkaerőpiacának ad nagy lehetőséget, hanem a magyar autóipari beszállítók számára is gyümölcsöző lehet.

Ugródeszka KKV-knak

2017. február. 28. 11:42
Ha ránézünk a különböző, gazdasági helyzetet vizsgáló felmérésekre, azt látjuk, hogy Magyarország nem teljesít túl jól az EU többi országához képest. Ahhoz, hogy fejlődni tudjunk, elengedhetetlen a kis- és középvállalkozások növekedése. De mi kell ahhoz, hogy ez teljesüljön? Ahhoz, hogy az ország fejlődni tudjon, a KKV-knak is növekedniük kell, hiszen mi határozzuk meg a GDP-t, nem pedig fordítva. Ha az egy főre jutó GDP adatokat nézzük, a 2015-ös évi adatok...

Uniós források nélkül is két százalékkal bővült tavaly a magyar gazdaság

2017. február. 15. 08:17
Az uniós átlag felett, 2 százalékkal nőtt a magyar gazdaság 2016-ban, így folytatódott Magyarország felzárkózása. 2016-ban az uniós források átmeneti szünetelése ellenére sikerült ezt a növekedést elérni. A bérmegállapodásnak köszönhetően idén magasabb növekedési pályára állhat a magyar gazdaság.

Kiegyensúlyozott gazdasági környezet segíti a magyar vállalkozásokat

2016. szeptember. 07. 15:22
A 2013-as növekedési fordulat óta minden évben 3 százalék körüli értékkel emelkedett a bruttó hazai termék (GDP), és az idén is kedvező adatra számítunk – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásán. A magyar gazdaság azon a pályán maradt, amin három éve halad – így értékelte Varga Mihály a napokban nyilvánosságra hozott második negyedéves GDP-adatokat.

NFM: Európában is kimagasló a magyar gazdaság növekedése

2016. szeptember. 06. 13:12
2016 második negyedévében 2,6 százalékkal bővült hazánkban a GDP, ezzel az EU-ban is kimagasló, negyedéves alapon a második leggyorsabb eredményt elérve. Annak ellenére, hogy a Magyarországra érkező uniós források a második negyedévben is alacsonyabb szinten maradtak a vártnál, a magyar gazdaság növekedési pályája továbbra is biztató jeleket mutat. Magyarország GDP-je jelenleg több mint 10 százalékkal haladja meg a 2010-es év eleji szintet.

A nemzetközi intézmények egyre inkább elismerik Magyarország gazdasági eredményeit

2016. február. 17. 09:00
A nemzetközi intézmények egyre inkább elismerik Magyarország gazdasági eredményeit, teljesítményét, kedden újabb megerősítés érkezett, ezúttal az IMF részéről - mondta Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: hétfőn a Morgan Stanley pénzügyi szolgáltató csoport olyan értékelést hozott nyilvánosságra, hogy az elmúlt időszakban, a válság óta a magyar gazdaság sérülékenysége csökkent a legnagyobb mértékben a régióban, kedden pedig az IMF adott hasonlóan...

Hornung Ágnes: jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedés várható

2016. december. 30. 08:43
Biztatónak nevezte a magyar gazdaság kilátásait Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára, aki kiemelte, hogy idén az uniós források mérsékelt felhasználása ellenére is várhatóan 2 százalék felett bővül a GDP. Hornung Ágnes budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette, a növekedés alapját a következő években is a fogyasztás, a piaci szolgáltatások és a mezőgazdaság adja.

összesen: 25 db | 10 db/oldal

1 2 3