Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
9 találat a(z) "gépi tanulás" cimkére.

3 készség, amiben a mesterséges intelligencia soha nem lesz jobb az embernél

2019. január. 30. 13:30
Az automatizáció korában sokak lelkében ott fészkel a nyugtalanító gondolat: a robotok átveszik a munkaerőpiaci hatalmat, mert jobbak, mint mi. Sok területen ez helytálló tény, azonban három dologra soha nem lesznek megtaníthatók, így van esély a versenyben maradásra.

Sok még a félreértés, hogy mire képes a gépi tanulás

2018. október. 03. 10:00
A mesterséges intelligencia egy gép, program vagy mesterségesen létrehozott tudat által megnyilvánuló intelligencia, a gépi tanulás pedig az Artificial Intelligence egyik ága, amely a tanulni képes rendszereket foglalja magában – emelte ki az ESET IT-biztonsági cég.

Gépi tanulás és AI is bevethető a hackerek ellen

2018. március. 19. 08:00
A Cisco közzétette éves kiberbiztonsági jelentését, amely már 11. éve vizsgálja az IT-támadásokkal kapcsolatos trendeket. A tanulmány szerint a kiberbűnözők már a felhőalapú szolgáltatásokat is felhasználják az egyre kifinomultabbá váló támadásaik során. Egy másik fontos trend, hogy a támadók egyre gyakrabban használnak titkosítást a védelem megkerülésére. 2017 októberében a teljes webes forgalom fele már titkosított csatornákon zajlott. A titkosítás alapvetően a...

Megteremtették a világ első pszichopata mesterséges intelligenciáját

2018. június. 05. 16:00
A világot lázban tartó IA technológiák nem csak az élet könnyebbé és kényelmesebbé tételére taníthatók. Elegendő, ha csak egyszer csúszik hiba a számításba, mondjuk, ha cuki cicás képek helyett a dark webről kezd informálódni a mesterséges intelligencia. Ezutóbbi megtörtént a Massachusettsi Műszaki Egyetemen, aminek megdöbbentő vége lett.

Számos terhet vesz le vállunkról a mesterséges intelligencia

2018. augusztus. 21. 10:00
A jelek szerint elkerülhetetlen, hogy a mesterséges intelligencia (MI) az autós közlekedéstől a közösségi médiahasználaton keresztül a pénzügyeken át a szórakozásig jelentősen befolyásolja a mindennapi életünket.

Előre jelzi a csőtörést a felokosított vízmérő

2018. április. 01. 20:00
A Flo a víznyomást, a hőmérsékletet és az áramlást érzékelő szenzorainak, valamint a gépi tanulási mechanizmusnak köszönhetően már a minimális, percenkénti egy csepp víz szivárgását is érzékeli. A terméket fejlesztő cég statisztikái szerint az Egyesült Államokban éves szinten több mint egy billió gallonnyi víz vész el a szivárgások miatt, egy otthonban pedig átlagosan a víz 13%-a „csöpög el a semmibe”.

Big Data: jóból is megárt a sok?

2017. március. 23. 08:57
A nagy mennyiségű adatgyűjtésnek, vagyis a Big Datának köszönhetően az egészségügytől kezdve az az oktatásig sok területet át lehet majd alakítani és akár személyre lehet szabni a közeljövőben. Nagy kérdés viszont, hogy az emberek hajlandók lesznek-e feláldozni magánéletük egy részét azért, hogy mindez megvalósulhasson. Manuel A. Rivera Raba, a Grupo Expansión mexikói marketingtanácsadó vállalat vezérigazgatója és a világgazdasági fórum által kezdeményezett,...

Machine Learning: miért hasznos, ha a gépek is tanulnak?

2017. március. 02. 09:06
A Dolgok Internetét a többség úgy értelmezi, hogy a hétköznapi tárgyak intelligenssé válnak, illetve rákapcsolódnak a világhálóra. Az viszont még korántsem elég, hogyha ezeket az élettelen tárgyakat „ellátjuk az érzékelés képességével”. A Qulix Systems üzleti részlegvezetője szerint a fejlődés következő lépcsőjében inkább hagynunk kellene, hogy maga az Internet of Things (IoT) gondolkodjon és tanuljon.

Gépi tanulás nélkül nincsen jövő, de jelen se nagyon

2017. május. 22. 14:10
Több új androidos programozási eszközt mutatott be a Google az I/O fejlesztői konferencián. A legnagyobb érdeklődés a TensorFlow Lite-t, a cég okostelefonokon és más mobileszközökön futó gépi tanulási keretrendszerét kísérte. A TensorFlow Lite egy új, neurális hálózati API-n keresztül kapcsolódik a lapkaspecifikus gyorsítókra, mondta el a megoldásról Dave Burke, a Google Androidért felelős alelnöke – olvasható a CompWorld-ön.