Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
33 találat a(z) "GPS" cimkére.

Nyomkövetővel ellátott iskolai egyenruhát vezetnek be Kínában

2019. január. 23. 11:30
Bár a folyamat még nagyon az elején tart, sokaknak vannak kétségei a döntés jogszerűségét illetően.

Ezzel a módszerrel lehet javítani a GPS-t a mobilon

2018. január. 29. 09:01
Gyakori hiba, hogy az okostelefonon elkezd bolond módra viselkedni a GPS: amikor a legnagyobb szükség lenne rá, hirtelen össze-vissza működik. A leggyakrabban gyalogos navigáció használatakor fordul elő (autóban is megesik), hogy bár „látja” a pozíciónkat, meg az elérendő célt is, a nyíl nem a megfelelő irányba mozog, vagy bolondosan hol erre, hol arra mutat. Ilyenkor a telefon iránytűjét egyszerűen újra kell kalibrálni.

Mind többen támogatják az egyik legjobb ingyenes offline navigációt

2018. január. 05. 09:57
Friss hír, hogy a német Continental és Bosch autóipari alkatrész beszállító vállalatok 5-5 százalékos részesedést vásárolnak a HERE digitális térképszolgáltató vállalatban. Ha ingyenes offline navigációt akarunk használni, mobilra az egyik legjobb – sokak szerint „a” legjobb – megoldás a HERE (HERE WeGo) használata.

Fotó alapján navigál a magyar fejlesztésű alkalmazás

2017. október. 24. 21:34
A NaviCard fényképet, szöveget és egy alig észrevehető keskeny vonalkódot tartalmaz: utóbbi adja meg a célpont helyét. Számos érdekes helyről készül NaviCard, ahova érdemes ellátogatni. Ez az egyik leggyorsabb megoldás arra, hogy valamilyen látványosan szép helyre navigáljunk: nem kell tudni a címet, nem kell keresgélni. Elég az okostelefon kameráját a NaviCard felé fordítani, utána a navigáció automatikusan indul és elvezet a célig.

ÚtraManó: Utazás közben mesél a magyar mobil alkalmazás

2017. április. 21. 08:30
A Felelős Innováció díjas, Plukkido tervezőcsapat újabb gyereknevelést segítő eszköze, az ÚtraManó egy gps alapú alkalmazás, amivel az autóban utazó gyermek arról hall mesét, amit éppen a környezetében lát. A tervezők 2014 óta dolgoznak azon, hogy játékos eszközeikkel megoldást nyújtsanak a családoknak a leggyakoribb nevelési problémáikra.

Kamerával, GPS-szel szerelik a mentőkutyát

2016. március. 29. 16:32
Apró kamerával és helymeghatározó műszerrel felszerelt mellényt viselő mentőkutyát mutattak be hétfőn Abe Sindzó japán miniszterelnöknek, aki a természeti katasztrófák túlélőinek felkutatására és megmentésére irányuló új módszerekkel kapcsolatos megbeszélésen vett részt. A Gonta nevű tízéves kutya a japán kormány tudományos, technológiai és innovációs tanácsának találkozójára érkezett a kormányfő irodájába.

Belső GPS-ünket is vizsgálják a demenciakutatók

2016. június. 21. 06:25
30 új pályával bővült a csak Magyarországon eddig már 130 ezer embert megmozgató Sea Hero Quest mobiljáték. A demencia terjedése globális problémát jelent. A szellemi képességek gyors és kóros hanyatlása jelentősen rontja az érintettek életminőségét, nagy terhet jelent környezetük, hozzátartozóik számára, és rendkívüli módon terheli meg az egészségügyi ellátórendszert világszerte. A Telekom okostelefonra és táblagépre fejlesztett applikációjával bárki játszva...

Adathasználat nélkül, offline használható a Google navigáció

2016. december. 04. 15:46
Kevéssé ismert, hogy mobil adatkapcsolat nélkül is működik a navi. Nem csak külföldön jöhet jól. A keresőóriás turn by turn (háztól házig) navigációja elérhető adatforgalom nélkül (is). A kulcsszó a wifi: előzetesen – és persze ingyen – le lehet tölteni annak a területnek a térképét, ahová utazunk, s úgy lehet majd felhasználni, mintha a weben lógnánk. Először keressük elő a Térképen a menteni kívánt helyet, s koppintsunk a képernyő alsó részén a címre, majd...

GPS-alapú térkép készül a Balatonhoz

2016. április. 26. 17:38
Még az idén megkezdődhet a Balaton medrében az iszapvilág felmérése. A mélység mellett az iszap összetevőit és mozgását is vizsgálják. A munka része annak a tavaly indult programnak, amelynek végeredménye egy GPS-alapú térkép lesz a tóról. Ez a hajózók, a horgászok és az új létesítmények tervező számára is hasznos lehet. Még az idén megkezdődhet a Balaton medrében az iszapvilág felmérése. A mélység mellett az iszap összetevőit és mozgását is vizsgálják. A munka...

Félmillióan töltötték le az iGO SzülinAppot

2015. május. 02. 10:35
Minden nyolcadik magyar okostelefonra rákerült az NNG ünnepi alkalmazása. Már a letöltési időszak előtt igen nagy érdeklődés mutatkozott ajándék szoftvere iránt: több mint 40 ezren regisztráltak érdeklődőként a kampány weboldalán. Az április 20-án indult akció mindössze 10 napja alatt közel 500 ezren töltötték le az iGO Navigáció SzülinApp kiadását.

összesen: 33 db | 10 db/oldal

1 2 3 4