Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
12 találat a(z) "Hajzer Károly" cimkére.

Az e-közigazgatás és a paksi atomerőmű bővítése is téma volt az Infotér konferencián

2017. október. 19. 12:28
A már megvalósult informatikai fejlesztések jól megalapozzák az e-közigazgatás jövő év eleji indulását - mondta a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára a 8. Infotér konferencia csütörtöki zárónapján, Balatonfüreden. Hajzer Károly kiemelte: a közigazgatásban korábban tapasztalható "szigetszerű megoldásokat", amelyeket egymáshoz nem csatlakozó alkalmazások jellemeztek, 2018. január 1-jétől felváltja majd az e-közigazgatás, amelynek jellemzője, hogy...

Az országban elsőként elektronikus jegyrendszert vezetnek be Debrecenben

2017. október. 18. 00:48
Az országban elsőként a debreceni közösségi közlekedésben vezetik be az elektronikus jegyrendszert: az új típusú, elektronikus személyi igazolvánnyal rendelkező utasok és a diákok novembertől a havidíj befizetésével már bérletként használhatják okmányukat a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. valamennyi villamos-, autóbusz- és trolibuszjáratán - jelentették be kedden Debrecenben, a 2-es villamos Doberdó utcai végállomásán. Hajzer Károly, a Belügyminisztérium helyettes...

Hajzer Károly – Az e-közigazgatás fejlődése

2017. november. 16. 11:06
Hajzer Károly előadását az e-közigazgatás fejlődéstörténetének, elért sikereinek és a szektorra váró kihívások bemutatásának szentelte, valamint bepillantást engedett a 2018. január 1-jével életbelépő közigazgatási változásokba is. Arról is beszélt, hogy jövő év elejétől a klasszikus „szigetszerű megoldásokat” milyen alkalmazások és online felületek váltják fel.

Infotér Konferencia 2016 – Hajzer Károly előadása

2017. január. 13. 10:44
A Belügyminisztérium e-közigazgatás kialakításáért és működtetéséért felelős munkájáról beszélt Hajzer Károly, informatikai helyettes államtitkár a 2016-os Infotér Konferencián, Balatonfüreden. Elmondta, olyan infrastruktúra kialakítása a céljuk, ami lehetővé teszi az állampolgárok felé irányuló kommunikáció sikerességét. Egy kormányzati adatközpont létrehozásával, valamint az e-azonosítás további fejlesztésével nem csak az adminisztratív terheket csökkenthetik,...

E-személyire is fel lehet tölteni a vasúti bérletet

2017. február. 15. 09:52
Az új típusú személyi igazolványra is fel lehet tölteni a vasúti bérletet, a szolgáltatást a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon kísérleti jelleggel vezette be a MÁV-Start Zrt. Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára a fejlesztést bemutató budapesti sajtótájékoztatón elmondta: az új alkalmazás biztonságos, ellenőrzött, a személyi igazolvány biztonsági funkcióit nem sérti.

Ügyintézés otthonról – interjú Hajzer Károllyal

2017. december. 27. 10:15
Ügyet intézni az otthon melegéből, sorban állás nélkül, órákat megspórolva? Ez nem álom, ez már a valóság! Az e-közigazgatás és az e-ügyintézés forradalmasításáról, valamint annak előnyeiről a helyettes államtitkár beszélt részletesen.

Infotér Konferencia 2015 – Hajzer Károly: Tervek és feladatok az e-közigazgatás terén

2016. február. 20. 07:31
Alapvető célkitűzés a pragmatikusabb és a megvalósítás-centrikusabb megoldások keresése, és mérhető eredmények produkálása az e-közigazgatás terén – jelentette ki a 6. Infotér Konferencián elhangzott előadásában Hajzer Károly. Az informatikai helyettes államtitkár szerint pedig további cél, hogy az állampolgárokhoz eljussanak azok az eredmények és lehetőségek, amelyek lehetővé teszik, hogy hatékonyan használják az alkalmazásokat is.

Hajzer Károly: Szolgáltató államot szeretnénk építeni!

2016. augusztus. 09. 07:20
Szolgáltató államot szeretnénk építeni – mondta Hajzer Károly a 6. Információs Társadalom Parlamentjén. Az informatikai helyettes államtitkár szerint nagyon fontos, hogy a közigazgatásban legyenek olyan digitális alkalmazások, amelyek megkönnyítik az állampolgárok ügyintézését. Hajzer Károly az elmúlt időszak eredményeinek nevezte az ASP program bevezetését, amelynek köszönhetően az önkormányzatok az országban mindenütt egységesen, azonos szinten tudják kezelni...

IT Parlament 2016 – Hajzer Károly: A NIS digitális állam pillérének végrehajtása

2016. augusztus. 09. 07:20
A digitális állam célkitűzéseiről számolt be a 6. Információs Társadalom Parlamentjén Hajzer Károly, informatikai helyettes államtitkár. Kiemelte: a főbb célok közé tartozik egy stabil informatikai infrastruktúra megalkotása, az e-ügyintézés kibővítése, a nyílt forráskódú megoldások bekerülése az állam- és közigazgatásba, illetve a digitális adatvagyon védelme és elérhetővé tétele is kiemelt fontosságú.

Az e-közigazgatás megvalósulásának kiemelten fontos elemei a NEK és a KÉR

2015. március. 03. 16:57
Az elektronikus közigazgatás megvalósításáról beszélt Hajzer Károly, informatikai helyettes államtitkár és Szittner Károly, a Miniszterelnöki Hivatal Elektronikus Kormányzati Központ volt kormányzati főtanácsadója. A feladatok között egy központi érkeztető rendszer és a nemzeti egységes kártyarendszer kiépítése szerepel.

összesen: 12 db | 10 db/oldal

1 2