Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
249 találat a(z) "infokommunikáció" cimkére.

IT Services Hungary: 4,6 milliárd forintos beruházás és 360 új munkahely

2016. november. 04. 09:05
Az IT Services Hungary (ITSH) Kft. három vidéki telephelyén, Szegeden, Debrecenben és Pécsen 4,6 milliárd forintos beruházással 360 új munkahelyet hoz létre - mondta Szijjártó Péter sajtótájékoztatón. A külgazdasági és külügyminisztérium kiemelte: a kormány 650 millió forintos támogatásban részesíti a beruházást, amelynek révén az infokommunikációs vállalat még több céget tud majd kiszolgálni.

Informatikai konferencia kezdődött Debrecenben

2016. március. 30. 17:46
Debrecen komoly szerepet szán a jövőben is az informatikának és az infokommunikációnak - mondta Komolay Szabolcs, a város alpolgármestere szerdán a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési (NIIF) Program 25. Networkshop informatikai konferenciájának sajtótájékoztatóján.

A városfejlesztés új útjai - Okos Városok Konferencia

2016. március. 22. 16:53
Az infokommunikáció az elmúlt években alapjaiban formálta újra gondolkodásunkat a minket körülvevő tárgyakról, környezetünkről és a településünkről. A korábban sokszor vizionált „okos város” fogalma mára belátható közelségbe került, léteznek elérhető árú, hatékony megoldások, információrendszerek, amelyek kényelmesebbé, eredményesebbé, költséghatékonnyá tehetik mindennapjainkat, és rendelkezésre állnak ennek megvalósítását támogató források.

Két év múlva a kisebb falvakban is lesz szélessávú internet

2016. március. 11. 13:30
Digitális jólét: ez a neve a programnak, amelyek az a célja, hogy mindenhol elérhető legyen a szupergyors internet. 2 év múlva, 2018-ra szeretnék elérni, hogy még a kis falvakban is sávszélessávú internet legyen. Solymár Károly infokommunikációért felelős helyettes államtitkár az M1 Ma reggeli műsorában azt mondta: a 143 járás pályázatát két szakaszra osztották. Február 22-én lezárult az első körös beadási határidő, ezt követi majd a közép-magyarországi régióra...

Tovább nőttek a beruházások tavaly

2016. március. 01. 08:19
A 2014-es kiugróan jó év után tavaly is növekedni tudtak a beruházások - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán hétfőn, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva. A miniszter kiemelte, tavaly az év végére megélénkültek a beruházások, elsősorban az oktatásban, egészségügyben, közigazgatásban történtek olyan fejlesztések, amelyek jelentős lendületet adtak a magyar gazdaság növekedésének.

A városfejlesztés új útjai – Okos Város Konferencia

2016. május. 27. 10:21
Budaörsön rendezte meg az Informatika a Társadalomért Egyesület „A városfejlesztés új útjai – Okos Város Konferencia” elnevezésű rendezvényét, mely a jövő városairól szólt, arról, hogy hogyan formáljuk a jövő településeit, hogy milyen városokban szeretnénk élni, hogy kihasználjuk-e az infokommunikáció adta lehetőségeket, vagy hogyan lehet kivédeni az esetleges veszélyeket.

Informatikus-képzési együttműködés a Huawei és a győri Széchenyi István Egyetem között

2016. május. 24. 06:27
Együttműködési szerződést írt alá hétfőn a győri Széchenyi István Egyetem és a Huawei Technologies Hungary az egyetem távközlési és infokommunikációs képzésének fejlesztéséről, a hallgatók szakirányú, gyakorlati ismeretekkel bővített képzéséről. A szerződés értelmében a következő öt évben az egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Karán folyó távközlési és informatikai képzést mintegy 100 millió forint értékben támogatja a Huawei, egyebek között a...

Smart City 2016 konferencia – Wittinghoff Tamás köszöntője

2016. május. 19. 08:27
Budaörs adott otthont az Informatika a Társadalomért Egyesület Okos Városok konferenciájának. A város már évtizedek óta szervez rendezvényeket a témával kapcsolatban, és vezetett be újításokat erről a területről. Wittinghoff Tamás elmondta: Budaörs néhány éve kiérdemelte a legfejlettebb település címet is. A polgármester köszöntőjében azokról a fejlesztésekről beszélt, amelyekre a város a legbüszkébb.

Smart City 2016 konferencia – Soltész Attila köszöntője

2016. május. 17. 08:11
Most érkezett el az idő, hogy az Okos Város programokkal foglalkozni lehet és kell – hangsúlyozta Soltész Attila az Okos Városok konferencián. Az Informatika a Társadalomért Egyesület elnöke elmondta: az utóbbi időszakban a technológiai áttörések megvalósíthatóvá teszik a Smart City alkalmazásokat, és ehhez most már források is rendelkezésekre állnak. Az Infotér ezzel a konferenciával az önkormányzatoknak szeretne segítséget nyújtani, hogy minden információt egy...

Smart City 2016 konferencia – Nagy Sándor András köszöntője

2016. május. 17. 08:06
Nagy Sándor András volt az ötletgazdája a tavalyi évben megrendezett Smart City konferenciának. A budaörsi, Fideszes önkormányzati képviselő célja az volt, hogy a rendezvénnyel felhívja a figyelmet az okos város technológia adta új lehetőségekre és az új kihívásokra. A konferencia olyan sikeres volt, hogy folytatódott, és országossá nőtte ki magát. Nagy Sándor András a 2016-os rendezvényen kiemelte: a megjelentek azok, akik meghatározzák a jövő fejlődésének útját...

összesen: 249 db | 10 db/oldal

6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16