Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
3 találat a(z) "informatikus képzés" cimkére.

Cseresnyés Péter: Útjára indul a Digitális Munkaerő Program

2017. április. 20. 09:24
Útjára indul a Digitális Munkaerő Program – jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára. Cseresnyés Péter elmondta: ez az egységes cselekvési program az alapkompetenciák elsajátításától, a felhasználói ismeretek bővítésén át az informatikus képzés megújításáig számos intézkedést tartalmaz.

Éves szinten 10 ezer informatikus hiányzik a szektorból

2014. szeptember. 01. 05:53
Éves szinten 10 ezer informatikus, első sorban programozó hiányzik az informatikai szektorból- mondta Laufer Tamás az Információs Társadalom Parlamentjén megtartott előadásában. Az Informatikai Távközlései és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének elnöke hozzátette: éves szinten mindez 150 milliárd forintos kiesést jelent a gazdaságból. A szövetség egy együttműködés kialakítását tűzte ki célul a kormány, a kamara valamint a civil szervezetek között azért, hogy...

Duplájára nőhet a magyar GDP-ben az infokommunikációs ágazat részesedére

2013. május. 10. 08:57
Megfelelő feltételek mellett a jelenlegi 10 százalékról 10 év alatt akár 20 százalékra is nőhet az infokommunikációs (IKT) ágazat cégeinek részesedése a hazai GDP-ben – mondta el a Világgazdaság Online-nak adott interjúban Laufer Tamás, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke. A szervezet vezetője szerint ehhez alapvető változtatásokra van szükség az oktatási rendszerben, illetve az európai uniós források elosztásában.